16 chestii de luni până joi

Redacția | 24 Apr 2017

16 evenimente de bifat până în weekend.

Luni, 24 aprilie

1. Agricultorii din satul Lungulețu încearcă în fiecare an să vândă o cantitate impresionantă de varză, astfel încât trebuie să aleagă dacă își îngroapă recolta sau vând produsele pe nimic. Intrigat că a putut să cumpere o tonă de varză cu 100 de lei, regizorul Șerban Georgescu s-a mutat pentru un an în Lungulețu, iar rezultatul este documentarul Varză, cartofi și alți demoni, care va fi proiectat de la ora 19:30, la Cinema Elvira Popescu.

2. Cine n-a văzut până acum The Institute of Change, un performance de Paul Dunca despre sexualitate, corp și lumea în care trăim, mai are o șansă lunea asta, de la 19:00, la Centrul Replika.

3. Gregory Porter, unul dintre cei mai cunoscuți jazzmani din lume, cântă în seara asta, de la ora 20:00 la Sala Palatului, pentru prima dată în România.

4. La Expirat își lansează album o trupă nouă despre care am tot auzit de bine în ultimele săptămâni. EYEDROPS înseamnă Paul „Paicu” Manolescu, Andrei Marica, Adrian Maraloiu, Cătălin Constantin, David Etie și Miche Marcu și sunt „girați” de We Singing Colors, invitații lor speciali la concert. 

Marți, 25 aprilie

5. Clubul Țăranului proiectează de la 18:30 multipremiatul documentar Doar o răsuflare al Ralucăi Lăzurean Gorgan, care va participa și la o discuție. Intrarea este liberă. (Un interviu cu regizoarea)

6. O incursiune în istoria negrilor din SUA, care pune în legătură trecutul mișcării Civil Rights cu prezentul #BlackLivesMatter, I Am Not Your Negro (r: Raoul Peck) este un documentar nominalizat la Oscar pe care trebuie să-l vezi. Proiecția începe la 21:30 fix la Macaz și va fi urmată de un interviu în direct cu regizorul.

7. Omelette, una dintre formațiile noastre preferate, revine în Control pentru un concert + lansare de videoclip. Și în caz că ai uitat, după ora 22:00, băutura e la juma de preț.

Miercuri, 26 aprilie


8. Svetlana Cârstean îl are invitat la Intersecțiile de miercuri pe coregraful și managerul cultural Cosmin Manolescu, cu care va vorbi despre peisajul cultural românesc în 2017, prins între instituții și independenți, între oficial și alternativ, între mainstream și underground. Discuția are loc la Rezidența Scena9 (str. I.L. Caragiale, nr. 32), de la 19:00.

9. Dacă Caragiale ți se pare so last year, bagă cu încredere spectacolul lui Dabija de la TNB după Două Loturi, care te va face să îl privești cu alți ochi. Se joacă miercuri și joi, de la ora 20:00, la Sala Pictură a Teatrului Național.

Joi, 27 aprilie

10. Într-un oraș mic de la malul Dunării, în timpul vacanței de vară, Mircea acceptă să-l ajute pe Alex să-și șantajeze tatăl absent, ajutându-l să-și însceneze răpirea, fără să-și dea seama de consecințele pe care jocul lor le-ar putea avea. Vara s-a sfârșit, regizat de Radu Potcoavă, intră în cinematografe pe 5 mai, dar până atunci îl poți vedea în avanpremieră la Elvira Popescu, de la 20:00.

11. Pentru că mai e puțin și începe Super, festivalul de filme făcute de adolescenți a pregătit o serie de warm-up-uri. cu filme alese de echipă Joia asta, e vorba de o proiecție la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31) a filmului Lords of BSV (r: Maria Soccor), despre o nouă formă de dans pe care tinerii ajung să o practice ca pe o religie.

12. Linda Barkasz (aka Newclearfairy), pictoriță, ilustratoare și street artist pe care o știi și ca autoare a „infamului” ponei roz, are o nouă expoziție solo, prin care explorează importanșa socială a folclorului și a felului în care spunem poveștile, la Labirint Concept Store (Splaiul Independenței, nr. 42-44). Vernisajul începe la ora 19:00.

13. Tot joi, de la ora 19:00, este și vernisajul noului sezon expozițional MNAC, așa că ne vom face drum spre Casa Poporului.

14. Florentina Năstase joacă o fetiță de 10 ani care își pune întrebări despre moartea fratelui ei mai mic în Peștii dorm?, adaptare a textului lui Jens Raschke, în regia Sânzianei Stoican, care se joacă la Replika de la 19:00. 

15. La aceeași oră poți face o călătorie în India, prin fotografiile lui Siluk și pe muzica celor de la Muse Quartet, la Apollo111. Barul. 

16. Îți poți începe mini-vacanța de 1 mai cu un party de electro și psy la Kran, warm-up pentru Dakini, festival nou-nouț. Line-up-ul de joia asta e cu DJ Tsubi, Latam, Dopamine, Ajna Vitamin și Etal.
Pin It email