16 (şaişpe) recomandări de weekend

Redacția | 12 Mai 2017

Ce facem weekend-ul ăsta, pe la filme, teatru, expoziții sau pe-afară.

VINERI

[film fashion] Prima ediție a Bucharest Fashion Film Festival începe cu The First Monday in May (r: Andrew Rossi), un documentar care pune în discuție dacă moda ar trebui privită ca o formă de artă (la Cinemateca Eforie, de la ora 20:00). Mai sunt de văzut 2 calupuri de scurtmetraje și 3 lungmetraje: Jungle Sisters - documentar despre două fete plecate la muncă în fabricile de textile din Mumbai, producătoare de haine pentru mari branduri internaționale, Who Are You, Polly Maggoo? - debutul în lungmetraj al fotografului iconic William Klein, care urmărește parcursul unei fete obișnuite care ajunge un model celebru și, last but not least - The Bitter Tears of Petra von Kant, o minunăție de film semnat R.W. Fassbinder. Nu rata nici talk-urile fashion-related. Mai multe detalii aici

[expoziție foto] World Press Photo, expoziția de fotojurnalism care face înconjurul lumii s-a instalat la Sala Dalles, unde o poți vedea zilnic, până pe 29 mai.

[lansare revistă] Noul număr al revistei Arta se lansează de la ora 19:00 la ODD, pe Șelari, nr, 13. Tema dosarului tematic: Hibrizi.

[film dans] De la 20:00, la Linotip, noul spațiu de dans contemporan din clădirea Universul, este #Linofilm. Mai exact, se vor proiecta Up Stairs: Behind the Scenes, care prezintă interviuri, descoperiri și insight-uri din procesul creării unui spectacol și Up Stairs - un scurtmetraj experimental de dans. După urmează un Q&A cu Alina Ușurelu și Irina Marinescu.

[film istoric] Weekend-ul ăsta, la Cinema Elvira Popescu are loc retrospectiva Festivalului de Film Istoric de la Pessac, cel mai important festival de gen din Europa. Detalii despre filme și program aici.

[concert] Dacă ai auzit măcar o dată psihedeliile hip-hop ale lui Gonjasufi, probabil că ți-ai luat deja bilet la concertul din seara asta din Control. Dacă nu, ai face bine să. It will blow your mind. Cei din Cluj îl pot prinde sâmbătă la /FORM Space.

[dj] După lăsatul serii, la Macaz pun muzică Chlorys și Cosima von Bülove. Putem să ne așteptăm la un registru dark & gloomy.

[party] Sperăm că vremea o să intre în sentimente mai bune, pentru că weekend-ul ăsta se redeschid terase: la Baraka pun muzică vineri uFe și Kosta, la Monteoru e sâmbătă party de zi cu Nopame și Morden, la DESCHIS Gastrobar un DJ set Soundopamine sâmbătă după amiază, la Modelier se lasă cu o petrecere de 2 zile pe ritmuri disco, funk și bossanova (sâmbătă și duminică).

SÂMBĂTĂ

[bijuterie contemporană] Sâmbătă și duminică, La Grand Hotel du Boulevard, de pe Bld. Regina Elisabeta, nr. 11, se întâmplă Autor #16, singurul eveniment internațional de bijuterie contemporană din Europa de Sud-Est și unul dintre cele trei din Europa. Contextul ideal în care să-ți lucească ochii. 

[dans contemporan] Tot la Linotip se joacă Două femei contemporane, un spectacol de dans contemporan despre divizarea între femei și bărbați și impactul pe care asta îl are asupra noastră. De la ora 20:00.

[stickere] Dacă și tu te entuziasmezi când mai faci rost de vreun sticker nou, dă o fugă la Expirat, unde e expoziția Sticker Attack. 

[concert] Carla's Dreams face un mega show la Arenele Romane, unde va lansa albumul Antiexemplu. (Citește și un material din Decât o Revistă de la Mirela, care i-a urmărit pe băieți timp de câteva luni)

DUMINICĂ

[warm-up party] Adventure Fest, un festival pentru amatorii de rafting, canoe, tiroliană sau offroad, dă un warm-up party pe terasă la Manasia, unde vei putea sta la o bere cu organizatorii.

[bucurești] De la ora 19:00, Muzeul Subiectiv al Locuirii deschide pentru public prima aripă la The Ark, dedicată conservării poveștilor femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50.

[teatru] De la ora 19:00, la Macaz se joacă Între granițe, un perfomance participativ despre migrație și istoria persecuțiilor, care să ne mai scuture un pic. Intrarea este liberă.

[expoziție] Tot după 19:00, la Expirat e vernisajul Protest, o expoziție cu fotografii de la protestele de la noi dintre 2007 și 2017. Vei putea vedea și un preview al albumului foto pe care îl vor scoate cei de la Documentaria.ro, pe care îl poți cumpăra prin precomandă (duminică este ultima zi când poți face asta). Vor fi și proiecții powered by Aural Eye, iar pe terasă vor pune muzică Cosmin Pojoranu și Vlad Tăușance.
Pin It email