20 (douăzeci) de recomandări de weekend

Redacția | Paul Alexandru | 31 Oct 2014

Halloween, jazz, SoNoRo, Zilele Filmului German, Festivalul Filmului Francez și concerte în toată țara.

NOAPTEA DE HALLOWEEN

1. În Club Eden, de la ora 19, editura Nemira lansează Doctor Sleep al lui Stephen King, continuarea de la The Shining, într-o atmosferă lugubră, cu vizualuri de la Tiptoe.

2. După două petreceri de mare succes la Cluj, Ishome (pe numele ei Mirabella Kyrianova) vine și în București: club Control, desigur, la o seară Sin or Treat. Diseară, după 22:00, la 20 RON, cu sau fără costumație.

3. Tot de la 22, Mojo Halloween dă petrecere cu OCS. 10 RON la intrare, pe Gabroveni 14.

4. Cinemateca Eforie face maraton horror în seara asta, de la 21:00 până la 05:00, cu Invasion of the Body Snatchers, Night of the Living Dead, Dementia 13 al lui Coppola și o porție de Dario Argento (Profondo Rosso). 10 lei pentru toate 4, plus un panel de 40 de minute de Estetica horror şi cenzura în banda desenată cu Claudiu Revnic (scenarist de bandă desenată, editor Great Snake), Mihaela Precup (scenarist Jules and Crispin) și Cătălin Mesaru

5. Dianei 4: Hipster Zombie Disco Fever. Intrare liberă, dress code zombie apocalypse.

6. Un pic mai încolo de Dianei, Carol 53 are porțile deschise pentru a 21-a ediție de Contrapunct, cu tematică HitchHikerCock-iană.

7. Noaptea Strigoilor în Colectiv îi are ca invitați pe scenă pe Niște Băieți, Coma și Shadow Box. 20 de lei, un shot inclus.

8. Teddy Bear România vor ține diseară un Hallobear. Invitați speciali sunt Milk&Sugar, plus OK Corral, MoonSound, DJ Optick şi Charlie Boy. După 22, la World Trade Center. 20LEI / 30LEI.

9. End of the World Party se-ntoarce cu Lars Dales & Maarten Smeets de la Detroit Swindle și Golan, plus Fouchat, Giuser, Alt Om, Victor Stancov, Kosta, Paul Popa, Bask și Cristian Gherghely. 30 de lei intrarea, la Palatul Camerei de Comerț.

Altele de făcut prin București:

10. Discoteca JAZZ (!) va fi în LOKAL (Mihai Eminescu 57) și promite o noapte fițoasă de jazz pe viniluri, manufacturat în România: de la Sergiu Malagamba și Richard Oschanitzky, Edmond Deda și Radu Ghizășan la Johnny și Aura. De la 22.00, 15 lei intrarea.

11. Festivalul de muzică de cameră SoNoRoare ca temă pentru ediția a 9-a Bridges. Under the Bridge sâmbătă la The Ark de la ora 20 și Looking for Tarkovsky duminică de la ora 19 la MNAR - muzică inspirată de filmele regizorului (Cvartetul Tarkovsky) și proiecții video realizate de Andrei Tarkovsky Jr.

12. Diseară încep Zilele Filmului German la Cinema Studio, o colecție de filme selecționate de Alexander Nanau. Deschiderea e de la ora 19, cu filmul Kreuzweg / Patimile Mariei al regizorului Dietrich Brüggemann, în prezența scenaristei Anna Brüggemann și a actriței din rolul principal, Lea van Acken. 10 lei/biletul sau 4 intrări la preţul de 28 lei.

13. Festivalul Filmului Francez începe diseară la Cinema Elvira Popescu și se-ntinde până pe 9 noiembrie și la Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Buzău, Târgu-Mureș și Constanța. Tema ediției e Burlescul în cinematografie, iar invitatul de onoare este regizorul Pierre Étaix. În seara aceasta la Elvira, de la 20:30 este programat Spuma Zilelor, după Boris Vian, în regia lui Michel Gondry.

14. Între 31 octombrie și 2 noiembrie, spectacolele create în cadrul rezidențelor clujene din programul RAP vin la CNDB. În program: www.org, de Kata Bodoki-Halmen, We need to talk about lorgean, de Jean-Lorin Sterian, The History of Action and Stillness, de Maria Baroncea și Allison Peacock și Solo in progress, de Cristian Nanculescu și Nicoleta Moise. Preț bilet spectacol: 20 lei/10 lei redus și mai bine rezervați dinainte.

15. Ediția de toamnă de Designers Drive In e la MAISON 13 (Dumbrava Roșie 2), sâmbătă și duminică de la 11 la 20. Intrare liberă și o însiruire de designeri unul și unul, dintre care 109, Atinge Organic, Atu Body Couture, Carla Szabo, Claudia Castrase, Lana, Le Petit Indigent sau Zarug.

16. Târgul de carte la prețuri reduse Kilipirim a început de 2 zile și continuă weekendul ăsta la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călărași. Intrare liberă, zilnic de la 10 la 22.

Prin țară:

17. James Blunt vine diseară la Sala Polivalentă Cluj Napoca, cu ocazia turneului Moonlanding World Tour 2014. Les Elephants Bizarres în deschidere. Biletele se găsesc online pe myticket.ro sau bilete.ro.

18. Ada Kaleh și Phaze ajung în Galați în noaptea asta, pentru o petrecere nonconformistă. La Boombox, 10 RON.

19. Robin and the Backstabbers au plecat să-și promoveze albumul prin țară. Prima oprire va fi în seara asta, de la ora 21:00, în 31 Motor's Pub din Suceava. Cel de-al doilea popas va fi la Underground The Pub din Iași, mâine seară.

20. În Timișoara, vinerea asta de la de la ora 21, Scârț Loc Lejer dedică Halloween-ul candidaților la președinție (idei de costume blană!)
Pin It email