20 (douăzeci) de recomandări de weekend

Paul Alexandru | Redacția | 21 Noi 2014

Diploma, teatru de animație, psihanaliză și filme, Rain Boogie, concerte, târg de inițiative cetățenești, avanpremieră BIEFF, Gaudeamus și La mulți ani Cărturești.

1. La Palatul Știrbei s-a deschis aseară expoziția Diploma, care regrupează lucrările a 500 de absolvenți de facultăți artistice sau creative: de la design vestimentar la design de carte, picturi murale, proiecte de arhitectură și peisagistică and much more. În fiecare zi, sunt proiecții de filme și spectacole la care SUB25 vă ține locuri, trebuie doar să ni le cereți pe Facebook.

2. Festivalul Internațional al Teatrului de Animație mai ține 3 zile și mai avem 2 recomandări pentru mici și mari: Kajtus, vrajitorul, de Konrad Dworakowski, un spectacol de la Iași, diseară la ora 19.00, la Teatrul Nottara - un Harry Potter polonez - și Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc - La science des rêves cu păpuși - , de la Arad, duminică dimineață (10.00 şi 12.00) la Țăndărică (AnimArt Studio). Cronica spectacolului Unde nu-i cap vai de picioare - despre o pereche de genunchi magici.

3. Cea de-a 3-a ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film a început joi la Cinema Studio, cu avanpremiera filmului The Judge, cu Robert Downey Jr. Zilele următoare vor fi proiectate Yves Saint Laurent, Ida și o selecție de scurtmetraje. Festivalul se ține la Cinema Studio și la Cinema Elvira Popescu, iar biletele sunt la 15 lei, reduse la 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari. 

4. De la 19, la Carol 53, se lansează o nouă formulă: Happening 1.0, care începe cu vernisajul expoziției Bisericuțe a artistului Radu Burduj (continuare a Cinei cea de faimă între hipsteri) și continuă cu o petrecere cu video mapping de la Vloop și un line-up underground: Piticu ✵ G76 ✵ Moratu ✵ Gri. Radu ne-a făcut un autoportret pentru Chestionarul București. 

5. Tot vineri, Best Music organizează un mare party la Arenele Romane. Conform lineup-ului, vor fi 8 artiști: I’m The Trip, UptoEleven, COMA, Alternosfera, Chimie, Argatu, Bass Turbat și Reese, care vor ține publicul în picioare de seara și până dimineață. 

6. Harlequin_Jack, o trupă deloc nouă în underground-ul local, va avea diseară un concert semi-acustic în Londophone. Unii poate i-au prins aseară în Control, unii poate au fost la concertul lor din Viena, alții poate au fost la lansarea primului lor album. Cei 4 băieți promit o reinterpretare a pieselor de pe album, în cadrul unei seri trippy, cu multe surprize.

7. Dacă vreți un party altfel, la Atelierul de Producție îți trebuie țoale care arată bine când se lipesc pe tine și rimel waterproof. La Rain Boogie ni s-a promis o ploaie caldă de vară și un line-up care să ne țină în ea: R.O.A., Kazi Ploae, Zgomot, Nerub, Electric Brother. 25 lei azi până în 16, 30 de lei la intrare.

8. The Fresh îl aduce în premieră la București pe Kygo, în cadrul turneului Endless Summer Tour. Kygo este un star în devenire al muzicii elctronice, cunoscut pentru remixurile pentru Ed Sheeran, The Weeknd sau Ellie Goulding. Tickets cu 60 lei la intrare sau 40 lei în avans, de pe pagina The Fresh.

9. Târg de Inițiative Cetățenești: sâmbătă, între 16 și 20, la Impact Hub, vino să cunoști oamenii din spatele a 23 de proiecte cu simț civic din capitală: seria Bucureșteanul de la Decât o Revistă, Funky Citizens, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, ActiveWatch, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Inițiativa Favorit sau Vocea Tineretului România - tineri din 4 licee bucureștene (I. L. Caragiale, Gh. Lazăr, Tudor Vianu și Matei Basarab) care se organizează și acționează pentru a rezolva problemele cu care se confrunta în liceele lor.

10. Este deja 21 noiembrie, iar Berăria H continuă seria de concerte live cu Travka și Luna Amară, veterane ale rockului alternativ românesc. De la ora 20, cu acces gratuit și rezervare opțională pentru mese.

11. La Studio Martin este petrecere privată cu Almud&Kostantin. Dați un telefon pentru a intra pe guestlist.

12. Pe 22 noiembrie e rost de dubstep. De la UKF, desigur, și da, tot la Arenele Romane. Cu: BAR9, Reso și TREi. 25 lei în avans, 35 lei la intrare.

13. Duminică, un platou de 7 filme experimentale ne va face poftă de BIEFF-ul care vine în decembrie. De la ora 18:30, la CNDB, cu intrare liberă, cele mai emoționante filme-dans din selecția ultimilor ani de festival. 

14. Pentru scormonitori și scormonitoare, duminică de la 11 la 19 e Târg de Minunății în berăria The Pub de la Universitate (Elisabeta 9). Cărți, haine, decorațiuni și obiecte de colecție. 

15. La Gaudeamus la Romexpo weekendul ăsta se face plinul de cărți. Reduceri ca întotdeauna, apariții noi, edituri obscure și nelipsiții kurtos kolacs de la intrare. 

Prin țară:

16. Vineri la Cluj începe Transylvania Music Event, care, în două zile, încearcă Bătălia Generațiilor. În prima seară este Youth Party, cu Rudimental, Chicane, Șuie Paparude, Golan + alții, iar în a doua, dedicată anilor ’90, SNAP!, NANA, Ice MC și Loona. În presale, biletul/zi costă 50 de lei și abonamentele pe ambele zile (!) 60 lei.

17. Tot la Cluj și tot vineri, la Club Midi, party in the house cu Ricardo Villalobos, K.D.Chriss și Vlad Caia. 40 lei înainte de miezul nopții, 50 după.

18. Vineri, la Ploiești, cei de la Jazzappella vor fi la Filarmonica Paul Constantinescu. Nu-jazz și jazz clasic într-o compoziție perfectă și plăcută pentru oricine. Concertul începe la 19 și e loc pentru toți.

19. Sâmbătă, tot la Ploiești, la Sala Toma Caragiu, se joacă din nou Când ploaia se va opri, a lui Radu Afrim. Știm pe surse că spectacolele de teatru pot schimba vieți, iar c-un Afrim la 14 ani mergi la sigur

All country:

20. LA MULȚI ANI CĂRTUREȘTI! Sâmbătă, 22 noiembrie, Cărtureşti își scoate buletin: 14 ani de la deschiderea primei librării. Ceaiul și biscuiții sunt din partea casei. Iar ca de Black Friday, pe carturesti.ro, toate cărţile de pe stoc vor avea reducere de 20%, iar cele în limba engleză vor fi reduse cu până la 50%. În plus, muzica și boardgame-urile au și ele reducere 10%. În București, Cărturești-ul de pe Arthur Verona va oferi doritorilor un tur cultural ghidat, din partea ARCEN - Călătorie în timp și spațiu prin Mahalaua Icoanei.
Pin It email