DIPLOMA, un proiect care adună lucrările absolvenţilor de facultăţi creative

Redacția | 19 Noi 2014

Expoziție cu lucrările de diplomă ale absolvenților de facultăți de arte și creativitate, la Palatul Știrbei, 20 - 23 noiembrie.

Lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății, limitată cel mai adesea publicului restrâns al profesorilor, familiei și prietenilor. DIPLOMA încearcă să aducă lucrările de absolvire ale absolvenților de facultăți creative și vocaționale în atenția unui public cât mai larg.

Prima ediţie DIPLOMA va cuprinde spectacole de teatru, recitaluri de muzică, proiecții de film și expoziții - lucrările a peste 500 de absolvenți de la peste 25 de specializări ale celor mai importante facultăți de profil din București.

„Proiectul DIPLOMA  s-a născut din convingerea că lucrările tinerilor absolvenți ale facultăților creative din București merită prezentate unui public mai larg și ar trebui apreciate și promovate ca atare, dar și din certitudinea că este nevoie de evenimente care să genereze colaborări și proiecte multidisciplinare, aceste fiind esențiale într-o societate care ar trebui să își propună să evolueze prin inovație și creativitate. Avem foarte multe lucrări foarte bune, eu unul am fost impresionat de calitatea proiectelor, atât de la design grafic sau sculptură, cât și de la design vestimentar sau pictură și abia aștept să văd piesele de teatru și filmele din cadrul evenimentului, care va avea loc timp de patru zile, la Palatul Știrbei, pe Calea Victoriei și care va atrage, credem noi, un public numeros și relevant.”, Andrei Borțun, CEO The Institute

Vernisajul are loc joi, 20 noiembrie, de la ora 19:00, la Palatul Știrbei (Calea Victoriei, nr.107)

PROGRAM

Joi, 20 noiembrie
20:30 (după vernisaj) - Audiția - Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion
Vineri, 21 noiembrie
14:30 - proiecție filme Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion – colaj scurtmetraje și Filmul (47 minute)
16:15 - proiecție filme Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion – colaj scurtmetraje
19:30 - Steaua fără nume - UNATC
Sâmbătă, 22 noiembrie
11:00 - proiecție filme Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion – colaj scurtmetraje și Engenthal (43 minute)
15:00 - proiecție filme UNATC – colaj scurtmetraje
17:00 - Amintiri din viață – Monica Mușat (one woman show) - Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion 
18:30 - Frații Karamazov - UNATC
Duminică, 23 noiembrie
11:00 - proiecție filme Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion – colaj scurtmetraje
16:00 - Țiganiada, de Ioan Budai Deleanu - Andreea Tănase - Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion 
18:30 - Visul unei nopți de vară - UNATC
20:00 - Câinele grădinarului (în club Eden) - UNATC

Universitățile și Facultățile partenere ale primei ediții DIPLOMA sunt Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, UNarte, UNATC, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică - Secția Design Industrial, Universitatea Politehnică, Facultatea de Arhitectură - Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Arte - Hyperion. 
Pin It email