20 (douăzeci) de recomandări de weekend

Iulia Dineş | 07 Mai 2015

20 de evenimente alese pe sprânceană, pentru toate tripurile, nu doar din capitală, ci chiar din întreaga țară. (MAI suntem și poeți)

1, 2 și 3. Incubator107 e un spațiu unde se întâmplă mereu lucruri faine de tot, așa, pentru suflet. Weekendul ăsta au loc 3 ateliere cât se poate de diferite, dar cu aceeași esență spirituală. Dacă ești pe filmul ăsta, come along! Vineri (ora 19) e cu iz oriental, se pătrunde în tainele meditației cu boluri tibetane; sâmbătă (ora 20) nu se lasă mai prejos, ba chiar aduce vibe-ul care probabil l-a inspirat și pe Fitzgerald să scrie ce avea să fie mulți ani după, inspirație pentru nenumarate adaptări cinematografice și nu numai: l-au numit pe eveniment Decadent, cabaret dement pentru că e un teaser indecent la atelierele de luna asta care vor avea loc acolo; iar duminică (ora 19) vă familiarizați cu metoda Constelațiilor familiale a lui Bert Hellinger, care corelează familia și cosmosul și subliniază similaritatea dintre modurile în care acestea funcționează.

4, 5. Control e și el un spațiu mișto cu care sunteți cel mai probabil familiari deja. Se întâmplă și acolo lucruri relevante și gigea: vineri, 8 mai, de la ora 23, sunteți invitați la „un super trip muzical, care va fi rapid transformat într-o supă de informație audio-vizuală”, în cadrul lansării albumului celor de la SOUPTRIP. Iar sâmbătă, de la ora 21, trupa libaneză The Wanton Bishops poposește în Control pentru a împărți unde blues pe la oamenii radioși ce vor fi pe acolo.

6. Tot vineri @ora 20 (și sâmbătă, în reluare) are loc și a 16-a ediție a Întâlnirilor JTI. La TNB sălășluiește spectacolul Kaash („dacă” în hindusă): o călătorie spirituală prin ungherele și tainele întunecate ale Universului, care propune fizicalitatea, forma și precizia ca mod primar de explorare/exprimare. Akram Khan Company sunt cei 5 Ulise ai aceste călătorii inițiatice. #mustsee

7.
Robin and the Backstabbers lansează albumul #2, Arhaghel’sk. @Halele Carol, vineri 8 mai, orele 20. O să fie copii și părinți și-o mireasă ș-un înger ș-un ban ș-un cântec și avioane de hârtie. Dacă afirmația asta ți-a vorbit, urnește-te și vino la concert!

8. De la ora 22 începe Friday Multi-Jam, un fel de întrunire mai mult sau mau puțin intimă a tuturor celor ce sunt artiști în adâncul sufletului lor, a celor ce sunt artiști, dar nu o știu încă și a celor ce ar vrea sa fie artiști, dar nu știu cum să facă. Sau poate nu sunteți deloc artiști, dar vi se pare cool conceptul, pentru că puteți cânta, dansa, picta și prezenta proiecții video (personale sau nu). În orice caz, party-ul are loc la Carol 53.

9. Tot în Carol 53 va avea loc, sâmbătă de data aceasta, The Sound of Cinema, un proiect marca Club Interact Triumph. Vor fi evocate variate perioade ancestrale, dar minunate, prin proiecția de secvențe reprezentative din filmele-capodoperă ale anilor respectivi. În același timp, se va putea admira talentul adolescentin de secol XXI, pentru că vor fi expuse și lucrări reprezentând imagini din mai-sus-menționatele capodopere. Oricine (contra unei mici donații către cauza evenimentului) poate contribui la întreținerea atmosferei cu muzică faină (ce își are originea tot în filmele vechi), ce va izvorî dintr-un jukebox improvizat.

10. Seria de piese de teatru inedite, concepute inovativ și contemporan continuă. Săptămâna trecută am văzut Starshitting, iar weekendul acesta se joacă Omul Pubelă. No spoilers. Mergeți și vedeți. @Studio 95 (doar 16 locuri disponibile, rezervări aici

11.
Nu în ultimul rând, dacă simțiți binevoința cum coace în voi, vreți pace și iubire în lume și motto-ul vostru este ceva similar cu Make love, not war, this is the place to be this weekend: ONGFest @Parcul Herăstrău. Vor fi 2 zile pline: peste 160 de organizații își vor prezenta proiectele și de asemenea vor avea loc tot felul de expoziţii, seminarii, dezbateri, jocuri, concursuri, dansuri şi concerte, toate pe teme environment/human/community-friendly.

12. În plus, tot în Herăstrău se organizează felurite ateliere, dezbateri și o șezătoare (!), în cadrul Festivalului Egalității de Gen. Tot așa, cu multă iubire și sclipici. Detalii aici. #girlpower

13. Prima ediție Battle On Arena, conceptul lui AFO, e sâmbătă, 9 mai, de la ora 19, în Club Colectiv. Intrarea e 25 lei, iar noi vom fi acolo să-l susținem pe Psihotrop, desigur, care sperăm să plece de acolo cu titulatura  „Cel mai bun dintre cei mai buni”.

14. Ane Brun cântă cum s-ar auzi Norvegia. Duminică, de la ora 20, vocea ei se va auzi live la București, într-un spațiu în care muzica se aude cum trebuie, adică la Sala Radio. N-am văzut pe nicăieri să fie scris că-i sold out

15. Cu ocazia Zilelor Clujului, se dă startul proiectului Teen Spirit - microstagiune pentru liceni, cu spectacolul 9 din 10, care va avea loc sâmbătă, de la ora 20, la Reactor. Publicul va fi confruntat cu realitatea îndoielnică din ziua de azi, în care primează conceptele contrastante, precum Be yourself! și How to be…

16. Comunitatea radiantă și zumzăitoare e invitată sâmbătă, începând cu ora 21:30, în biodiversitatea YOLKA din Cluj, să redescopere senzații prin polen și muzică.

17. Împletitură de poezii, proiecții video și Folk, Pop-Rock & Electro-Alternativ avem tot sâmbătă, @Le General, în Cluj, la concertul celor de la Confesiuni.

18. Weekendul acesta ieșenii au prilejul de a experimenta diverse forme ale culturii și sporturilor urbane, la Festivalul de cultură urbană Ars Urbana, ce va avea loc la Palas Mall. Vor fi concursuri de B-boying, Skateboarding, Street Art, Sculptură Grolsch, Freestyle Football, Alpinism şi competiţie de Trial, iar seara, în Underground the Pub, se încinge atmosfera cu câte un concert în fiecare zi.

19. Tot în Iași are loc între 6-10 mai și a VI-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL, dedicat actorului George Mihăiță. Vineri, sâmbătă și duminică, ulterior proiecțiilor, vor avea loc discuții cu membrii echipelor de producție ale filmelor, iar de la 11pm (doar sâmbătă) vă puteți etala talentul muzical la Seara de karaoke SFR TIMPUL pe acorduri românești.

20. Hai să ne unim în lupta pentru salvarea podoabelor silvice din România! De oriunde de prin țară ești, dacă vrei un aer mai curat, un pământ mai sigur și o țară mai verde, hai și tu! Protestele vor avea loc în 25 orașe din țară și diaspora se organizează și ea în 12 orașe. Sâmbătă, 9 mai.

***
BONUS:  
Mirela ne-a convins să ne scoatem câteva catrafuse ce nu mai aveau loc prin casă la un târg de țoale weekendul ăsta. Așadar, vei găsi fetele de la SUB25, în formulă mai mult sau mai puțin completă, în funcție de ore, weekendul ăsta la Lokal, între 11 și 19, la Boutique Cliche - Fashion Bloggers Closet Sale. Cine știe, poate te pricopsești cu una din astea

***
Ilustrație de Pat Perry

Pin It email