5 (cinci) recomandări pentru weekend

Redacția | 19 Oct 2012

Films de Cannes a Bucarest, Rugby, The Pixels, Astra Film Festival, Gustavia.

1.
Filme, multe filme. Timp de şapte zile, în două săli, la Cinema Studio şi la Cinema Elvira Popescu, mai mult de 50 de lungmetraje şi scurtmetraje. Les Films de Cannes à Bucarest se va deschide pe 19 octombrie, la Cinema Studio, cu filmul colectiv "7 zile în Havana”. Apoi puteți vedea în premieră "Beasts of the Southern Wild", debutul lui Benh Zeitlin premiat cu Camera d'Or şi Premiul FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard, "The Angels Share” al lui Ken Loach, care a luat Premiul Juriului, "Post Tenebras Lux", de Carlos Reygadas, premiat pentru regie, şi "Despues de Lucia", în regia lui Michel Franco, filmul recompensat cu Premiul Un Certain Regard. Must see sunt şi "Cosmopolis", al lui David Cronenberg, "Killing Them Softly", în regia lui Andrew Dominik, cu Brad Pitt , "Holy Motors”, al lui Leos Carax, şi comedia "Adieu Berthe ou l'enterrement de mémé", de Bruno Podalydes.

2.
Sâmbătă avem rugby. Selecţionata Lupii Bucureşti joacă sâmbătă, de la ora 15, pe stadionul Arcul de Triumf, cu Calvisano, campioana en-titre a Italiei. Calvisano a debutat în această ediţie a AMLIN Challenge Cup în partida cu Agen, încheiată cu victoria francezilor, scor 31-36. Lupii Bucureşti au pierdut în meciul de debut al competiţiei, scor 17-40, cu Bath. Mai multe info pe site-ul Federației Române de Rugby.

3.
Tot sâmbătă, de la ora 21:00, The Pixels au concert de lansare pentru albumul TKOVRCTRL în Control Club din Bucureşti. Warm up: Han Drabur. The Pixels înseamnă Tudor Popescu (tobe) şi Cătălin Rulea (voce, chitara & electronice), Andreas Aron (voce & bass). Ultimul este un domn despre care se spune că are personalități multiple. Și le aduce pe scenă.

4.
Astra Film Festival Sibiu este în plină desfășurare. Între 15 şi 21 octombrie sunt proiectate 80 de filme de nonficțiune din 25 de ţări. Lista filmelor din selecția oficială.

5.
În Gustavia, piesă creată la Festivalul de Dans de la Montpellier în 2008, coregrafele și dansatoarele Mathilde Monnier și La Ribot îi joacă pe Hamlet, o bocitoare, o șefă, o show girl, o eroare de casting, o eroare pur și simplu, care trage pârțuri și râgâie. Totul în catifea neagră și o ambianță elegantă. Vineri și sâmbătă, de la ora 19, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor. 

Vineri, după spectacolul de la ora 19, Mathilde Monnier și La Ribot rămân pe scenă pentru o întâlnire cu publicul. Duminică, de la ora 10.30, la Cinema Elvira Popescu, va avea loc proiecția a două documentare despre dansatoarele din spectacol: ”Vers Mathilde” de Claire Denis și ”La Ribot Distinguida” de Luc Peter.
Pin It email