6 (şase) recomandări de weekend

Redacția | 01 Feb 2013

Aiurart deschide luna LGBT, artă japoneză la MNAC, challenge de dj, filme bune-bune și Eduard Gabia gol-goluț.

Prima zi a lui februarie deschide și luna LGBT la Aiurart, cu vernisajul expoziției Inside Insights despre dinamica identității de gen, curatoriată de Valentina Iancu și Lea Rasovszky.  Selecția cuprinde o serie de proiecte semnate de Airam & Oana Decem, Alexandra Carastoian, [EVA], Oana Lohan, Sorin Oncu, Adrian Popescu, Lea Rasovszky despre stereotipuri și mituri legate de orientarea sexuală, inclusiv în România cea de toate zilele. Vineri, de la ora 18, pe str. Lirei.

Cum o arăta arta japoneză de început de secol 21? Afli weekendul ăsta dacă dai o tură pe la MNAC, unde sunt expuse 42 de lucrări a 11 artiști niponi tineri. Passage to the Future: Art from a New Generation in Japan, până pe 28 februarie.

Sound Creation și Setup Venue Timișoara prezintă cu tam-tam ediția 2013 a TM:DJ Challenge. E pentru cei care se dau dj la partyuri cu prietenii și care au ocazia să se desfășoare acum și pe scena locală și să câștige niște scule scumpe. Stilul e la alegere, din zona electro-urbană, și trebuie să fie ași la 2 probe: DJ set și în finala back 2 back sound clash. Asta sâmbătă. Bonus: de la 14:00, e și un workshop special pentru dj susținut de Dankmar Klein de la Novation.

Nu garantăm că e bun, dar filmul italian Cover Boy din 2003, povestea unui tânăr român de 23 ani care pleacă de capul lui în Italia, îl are ca protagonist pe unul dintre coregrafii/dansatorii noștri pe val, Eduard Gabia. Și nu oricum, ci ca-n afiș, dar fără literele pe el. Vineri de la ora 21 și duminică la ora 19 la cinema Elvira Popescu, prețul biletului - 10 lei.

NCRR are un program plin de filme buneAmour, După dealuri, Calul din Torino, Holy Motors. Primul abia intră în cinematografe și se spune că e de ne-ratat. Prilej pentru o vizită la MȚR.

Cineclub Film Menu
de sâmbătă ne propune un film lung: Céline et Julie vont en bateau, de Jacques Rivette. Tot în Sala de Cinema din UNATC și tot cu intrarea liberă. Andrei Rus, redactor șef la Film Menu, spune căMulholland Drive, al lui David Lynch, este direct influenţat de filmul lui Rivette.”
Pin It email