7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 27 Sep 2013

eXplore Dance Festival, Soundczech, Maratonul de Teatru Independent şi mai ştim noi câteva.

1. Timişoara e pusă pe explorări, aşa că noaptea de 27 spre 28 e cool de petrecut în podul fostei fabrici de baterii „Dura", o relicvă urbană numai bună de însufleţit cu oameni şi muzică. Intrarea e 10 lei până-n ora 1, şi 20, pentru cei fashionably very late. Adresa: Str. Pestalozzi Nr. 22

2. Trei zile, o stradă, modă, dans, teatru – Femei pe Mătăsari a ajuns la a treia ediţie. Seara de vineri se lasă cu fashion show Wilhelmina Arz, Les Elephantes Bizarres live şi cu dans de Istvan Teglas, cea de sâmbătă, cu cântări Crowded Control, Moebius, Silvia Dumitrescu, RATB şi Moonlight Breakfast acustic, iar cea de duminică, cu Poetrip, Astero, P.I.M.P., Marina Voica, We Singing Colors, OCS. Asta neînsemnând că în timpul zilei nu sunt puhoi de pretexte să vizitezi bătrânul Mătăsari.

3. eXplore Dance Festival începe sâmbătă şi va tot fi până pe 9 noiembrie, la WASP, în Bucureşti. Acest prim weekend al festivalului îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania), care va prezenta două spectacole (We Are the Monsters şi I not I) şi va susţine un workshop de dans contemporan pentru copii.

4. La Cinemateca Eforie plouă cu documentare româneşti weekendul ăsta, căci e Bucureşti Docuart Fest. Vineri şi sâmbătă dimineaţa se întâmplă masterclassuri, iar între 13 şi 20 se proiectează filme din competiţie. Şi multe alte bunătăţi, cu intrare liberă.

5. Cine simte nevoia să alterneze un pic spectacolele din teatrele de stat cu ceva mai experimental, o să aibă ocazia la a treia ediție a Maratonului de Teatru Independent. Festivalul are loc în șapte teatre din București, în fiecare zi începând cu vineri (27 septembrie), până duminică (6 octombrie). O să fie cel puțin două spectacole pe seară, dintr-un total de 16; unele mai comerciale, altele underground de tot. Bunătăţi extra: lansarea volumului de teatru La final moartea strigă: bis!, un spectacol-coupe, și unul experiment care are premiera în festival. Și intrarea-i 10 lei. 

6. După ce au luat mai toate premiile din gala UNATC (plus un premiu la festivalul În Culise), băieții din Omul Pernă joacă acum la Godot. Câteva ore car par interminabile la secția de poliție, povești de adormit copii, și mai ales, mult sânge. Un spectacol despre dorința acaparatoare de a lăsa ceva în urmă, care e în stare să sacrifice orice altă concurență, sâmbătă la ora 18. Prețul unui bilet este 25 lei.

7. Soundczech, festivalul de muzică contemporană organizat de Centrul Ceh, îi aduce în România pe retro-electronicii Midi Lidi. Vor cânta pe 27 septembrie în Bucureşti, în Control Club, şi pe 28, la Cluj, în Fabrica de Pensule. Fără bilete, că e gratis. 
Pin It email