7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 11 Oct 2013

Porumboiu și Anim'est, OCS și Hurts, dans și educație nonformală.

1. Încă nu ai văzut ultimul film al lui Corneliu Porumboiu? Dă o fugă la UNATC vineri seara, de la 19:00, și se rezolvă. Film Menu a organizat o proiecție cu intrare gratuită și o discuție cu echipa filmului, ca să nu plece nimeni fără răspunsuri. 

2. Omul cu Șobolani, una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, lansează vineri, 11 octombrie, orele 22:00, cel de-al optulea album din carieră, Marea Căutare. Evenimentul are loc la Colectiv (Str. Tăbăcarilor 7, în incinta fostei fabrici Pionierul din București). 

3. Asta dacă nu cumva ai Better than Love în cap și bilet la Hurts, concert al cărui afiș e încă înghesuit prin oraș printre cele cu Ștefan Bănică Jr, Julio Iglesias sau Oscar Benton is still alive! [sic]. Continuând să visăm la live-uri muzicale mai primenite, cântăm cu englezii vineri seara, după 20:00, la Romexpo. 

4. 12 octombrie e Ziua Educației Nonformale, ocazie cu care Asociația Komunitas invită bucureștenii (chiar trecuți de clasa a opta) în curtea Școlii 31, pe Bulevardul Lacul Tei 116. Se anunță jocuri, ateliere de construcții din lemn, percuție, improvizație teatrală și multe altele, cât mai ține soarele. 

5. Sâmbătă, de la ora 16, Centrul Național al Dansului București găzduiește Alt Concurs Național de Coregrafie, o competiție națională dedicată coregrafilor, dansatorilor și performerilor care vor aborda mai multe stiluri de exprimare corporală, de la pop, abstract, teatral, până la experiment senzorial, video și sonor. Evenimentul pune în scenă 13 producții independente noi, majoritatea autofinanțate, ce reunesc peste 50 de coregrafi, dansatori, performeri, actori și muzicieni români. Rezervări se fac la centrul.dansului.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

6. eXplore Dance Festival e în toi la WASP, iar sâmbătă, de la 20:00, le permite spectatorilor să devină regizori. Regarding Yesterday e un show fluid conceput de Adva Zakai, la care spectatorii bucureșteni vor putea influența experiența prin care va trece mai târziu, luna asta, publicul din Belgrad. Biletul costă 20 de lei și se cumpără la intrare. 

7. Anim'est se termină weekendul ăsta, așa că ia prietenii și floricelele, și treci pe scaun. Niște crushuri redacționale de până acum, dar și niște spaime aducătoare de poftă.
Pin It email