7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 24 Ian 2014

Partyuri, MOOON, trip la Observatorul Astronomic, Elliphant, benzi desenate și filme făcute de liceeni.

1. Partyurile de pe Viitorului 154 au deja renumele că nimeni nu-și mai amintește nimic după. Dacă n-ai ajuns încă în subsolul de la Casa Jurnalistului, vinerea asta nu se mai ascultă manele, ci Fanfara Extraterestră. Asta după ce aflați Ce este Dumnezeu. De la ora 20, cu intrare liberă, băutură la bar și non-stop la 20m.

2. Dacă n-ai ajuns nici în noul Molotov încă poate dai o raită tot vinerea asta. E în fosta parcare Ciclop și e destul de culeanu să dansezi zgâind-te pe geam la mașinile care trec pe Magheru. Pune muzică Dan Basu, pe care-l știi din Goblin. 

3. Sâmbătă de la 16 la Aiurart ai întâlnire cu două artiste stabilite în Germania și cu creațiile lor care se-nvârt în jurul Lunii. Str. Lirei 21, cu Sybille Neumeyer și Iulia Nistor, discuție moderată de Simona Vilău, curatoarea expoziției MOOON. 

4. Că tot veni vorba. După un tur al cerului vizibil de pe Terra vă veți ridica de pe suprafața planetei și veți zbura către Lună: sâmbăta asta se-ntâmplă lucruri la Observatorul Astronomic. De la ora 19:30 se ține un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) și o proiecție însoțită de explicații „pe viu” de la Adrian Șonka. Bilet de intrare: 5 lei. Detalii, aici.

5. Sâmbătă noapte debutează în Atelierul de Producţie seria de evenimente Deck, o platformă destinată muzicii live, ocazie cu care vine în Bucureşti suedeza Ellinor Olovsdotter (Elliphant, dacă preferi). De pe la 22:45 ne încălzim la RotoPerCutoR urmat de concert Yelllow, iar Elliphant va urca pe scenă pe la miezul nopţii. Dacă nu-ţi iei biletele din timp, din Diverta sau de pe Myticket.ro, sunt şanse să găseşti la intrare, unde costă 50 de lei.

6. Fanii de benzi desenate se-ntâlnesc duminică de la 15 pe Dianei 4, la ediţia nr. 4 a Clubului de benzi desenate. Atmosferă geeky asigurată și comicuri Deadpool The Gauntlet #1 de câștigat din partea Red Goblin.

7. Tineri de la 4 licee din Bârlad au învățat să facă documentare, la inițiativa Asociației Vira. Unul dintre ele, Familia mea pe scurt, al Elenei Borcea, a fost premiat la Astra Film Sibiu. Puteți să le vedeți pe toate duminică, de la 18:00 la 20:00, la Alandala Cafe. Intrare liberă. 
Pin It email