7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 09 Mai 2014

Festivalul Filmului European, Invazie 68 Praga la Iași, World Press Photo, ONGFest, ARTmaroc, #selfie, Comic Con.

1. Drumul de la Cinema Studio la Cinema Elvire Popesco va fi bătut bine weekendul ăsta, căci vineri începe Festivalul Filmului European. Accesul este gratuit la toate proiecţiile şi evenimentele, în limita locurilor disponibile (înaintea fiecărei proiecţii, se iau tichete de loc cu valoare 0 de la casierie).

2. Expoziţia foto Invazie 68 Praga, a lui Josef Koudelka, a ajuns la Iaşi. Vernisajul se întâmplă vineri, de la 18:00, în holul central al Palatului Culturii. Expoziţia poate fi vizitată gratuit până pe 30 mai, între 10.00 şi 18.00, de luni până sâmbătă.

3. World Press Photo, expoziţia de fotojurnalism care face înconjurul lumii, s-a instalat în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi e deschisă pentru public de pe 8 pe 29 mai. Biletul costă 10 lei.

4. ONGFest se întâmplă pe 10 şi 11 mai, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Piaţa Charles de Gaulle. Tematica ediţiei este promovarea diversității, a toleranței și a solidarității în combaterea discriminării și a discursului instigator la ură. Evenimentul promovează participarea publică şi voluntariatul, şi e modul ideal de a te pune la curent cu ce şi cum mai fac ONG-urile de la noi.

5. Duminică, de la 12:00, ni se propune un ARTmaroc caritabil în GrădinAcuarela. 25 de artişti, – printre care Amalia Dulhan, Kitră, Dan Perjovschi, Pisica Pătrată, Lea Rasovszky, George Roşu – au desenat pe căni care vor fi vândute cu scopul de a ajuta un centru de plasament din Bucureşti.

6. #selfie intră în cinematografe. Primul blockbuster român pentru liceeni e cu check in-uri, jointuri, shoturi de tequila, șmecherii cu carduri bancare, idile cu profi, lampioane și arsuri solare. Câteva glume foarte bune și o echipă de actori tineri care chiar par să se simtă bine. 

7. Dacă n-ai ajuns săptămâna trecută a Otaku, fantezia continuă weekendul ăsta la Comic Con. Dacă ești născut pe 9, 10 sau 11 mai, ai intrare liberă. Dacă nu, biletul full 3 zile e 75 lei. Go gamers, go! (anul trecut a fost așa)
Pin It email