8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 17 Ian 2014

Artă, teatru şi petreceri. Dar, mai ales, Nymph()maniac.

1. Vineri, vedem prima expoziție din cele 11 anunțate pentru 2014 în care 17 artiști români din domenii diferite realizează lucrări pe aceeași temă. Iată-mă!, vernisaj de la ora 19 la Art Yourself Gallery

2. Tot vineri intră Nymph()maniac în săli, prima parte. E foarte posibil să fie sold out la premieră, dar vă puteți bucura de la marele „O” în weekend, la ore mai puțin de vârf: e și la Studio, și la NCRR și la Elvira Popescu. 

3. Sâmbătă, de la 15:00, la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti are loc primul eveniment din seria de întâlniri Experimentează Arta, un proiect al Consiliului Adolescenţilor la MNAR. Invitatul săptămânii e cobzarul Bogdan Mihai Simion, care va discuta cu participanţii despre tabloul Petrecere cu lăutari de Theodor Aman, despre petreceri, despre muzica de azi şi cea de altădată. Despre Bogdan poţi citi un articol amplu în Caietele SUB25.

4. Drum de seară pe 18 ianuarie? Poate fi spre Ploieşti, pentru că la Teatrul Toma Caragiu se joacă, de la 18:30, Când ploaia se va opri, în regia lui Radu Afrim. 

5. Sâmbătă, după 10, debutează în Colectiv (în incinta fostei Fabrici Pionierul din Bucureşti) seria de petreceri „Dansul şi Avansul”. UFe şi AltOm sunt gazde permanente ale petrecerilor, iar invitaţii acestei prime ediţii sunt Borac şi Batz de la RotoPerCutoR. Intrare: 10 lei. 

6. Tot sâmbătă, posibilitate de seară de basm cu that couch funk collective și nicecream.fm. În Basm, pe Calea Victoriei 16-20, cu intrare liberă. 

7. Pe Andrei Haţegan îl găsiţi pe 18 ianuarie în Iaşi, cu trupa. Dar nu cu We Singing Colors, ci cu The Amsterdams, care lansează albumul Winds Apart în ArtHouse Central, de la 22:00. Biletul costă 15 lei. 

8. Godot Cafe Teatru şi Doctor’s Studio invită duminică, la 18:30, la prima reprezentaţie din 2014 a spectacolului LSD Theatre Show, de Christopher Durang. Pentru rolul din acest spectacol, Matei Chioariu a fost dublu-premiat în 2013 – „Cel mai bun actor” la festivalul UNDERCLOUD şi premiul pentru interpretare în Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe. 30 de lei biletul.
Pin It email