Nymphomaniac al lui Lars von Trier, după vacanţa de iarnă la cinema

Redacția | 23 Dec 2013

Forget about love

Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. În SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

Mai există și versiunea Nymphomaniac - Long version, sau director’s cut, care are aproape 6 ore (5:50) şi este de asemenea împărţită în Volumul 1 şi Volumul 2, dar care va rula numai la festivaluri. Pe lângă câteva scene în plus, versiunea lungă conţine scene de sex explicit, în care actorii principali au fost înlocuiţi la post-producţie de dubluri profesioniste din lumea filmului porno. „Am filmat actorii prefăcîndu-se că fac sex, apoi am folosit dubluri care chiar au făcut asta. În post-producţie s-au suprapus imaginile. Deci, de la mijloc în sus veţi vedea actorul şi de la mijloc în joc vor fi dubluri”, a spus într-un interviu producătoarea Louise Vesth.

Ca să justifice absența regizorului la premiera internațională de la Copenhaga de săptămâna trecută, Philip Einstein Lipski, directorul de marketing, a declarat la o conferinţă de presă la Danish Film Institute: „tăcerea lui Lars von Trier i-a ajutat mult pe cei care s-au ocupat de marketing-ul filmului”. Una din contribuţiile lui Lipski la munca de promovare a Nymphomaniac a fost ideea afişelor promoţionale O faces - 14 personaje în căutarea orgasmului.

A cui a fost ideea logo-ului Nymph()maniac?

Pe de altă parte, chiar dacă nu a apărut în public, Lars von Trier a contribuit pe partea creativă la campania de promovare a filmului său. Spre exemplu, scrierea Nymph()maniac, cu paranteze, a fost ideea lui. De asemenea, tagline-ul Forget about love este tot al lui Lars von Trier.

Nymphomaniac - proiect autobiografic al lui Lars von Trier?

„Sincer, mi-e greu să mă gândesc la Joe (nimfomana, personajul principal din film - n.red.) ca la o femeie deoarece, pentru mine, personajul ei este de fapt Lars. Sau, cel puţin, una din laturile lui Lars”, a declarat Charlotte Gainsbourg săptămâna trecută. 

Nymphomaniac (2013) este jurnalul erotic al unei femei, Joe (interpretată la maturitate de Charlotte Gainsbourg), din perioada adolescenţei, până la vârsta de 50 de ani, momentul la care ni se confesează. Filmul are o galerie impresionantă de actori. Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tânăra Joe) şi alţii.

Nymphomaniac este adus în România de Independenţa Film.
Pin It email