8 (opt) recomandări pentru weekend

Redacția | 16 Noi 2012

Un weekend pe diverse tripuri: cinema, muzicale, fashion.

1. De când am văzut prin oraș flyerele rotunde, cu mult mov și verde, care anunțau Serile filmului românesc psihedelic - ne-am tot întrebat ce-i filmul românesc psihedelic. Vinerea asta e timpul să și aflăm, pentru că Tripoteca se deschide la cinema Gloria (psihedelic per se) cu muzică, expoziții (Cristian Prandea, Cosmin Marinescu, Andreea Alexe, Ruben Voican și Irlo, artă digitală de Kitră și Mircea Pop, colaje de Alina Anca, pictură murală de Mihai Neom), proiecții mapate de Daniel Ionescu, Alina Anca și Kir Ianulea și halucinații electronice prin sesiuni gratuite de Trip Glasses. Asta în plus de cele 20 de filme psihedelice. Începe vineri și se termină probabil duminică la prânz, prețul pentru o seară e de 20 lei și 30 pentru două (vineri + sâmbătă).

2. Tot vineri, Atelierul de Producție propune o a treia sesiune de Baba Oarba cu Yonderboi (și Electric Brother, Ufe). Se intră de la pe la 22 cu 25 lei, după 00 cu 35. E și expoziţie, Loreta Isac - iepuri inflorați și cai verzi pe pereţi.

3. Sâmbătă e cel mai eclectic concert al festivalului SoNoRo, I've got a crush on you, pe muzică de Eric Satie, John Cage, George Gershwin (lucrări pentru pian solo), Tom Jobim, Baden Powell & alții (piese braziliene pentru pian și cvintet de coarde) și Astor Piazzolla. „E de fapt o petrecere pe muzica unor compozitori moderni ca Satie și Cage”, spune Oana Dobre, PR al festivalului. Pe lângă muzică vor fi proiecțiile video ale lui Andu Dumitrescu. Toate astea, la Palatul Bragadiru, de la ora 21: concert standing, cu dragoste.

4. Că tot face naveta Paris - București, sâmbătă seara Bodo își deschide un atelier în zona Batiștei. De la ora 20, Bodo desenează live pe un soundrack cu aromă de pufuleți, lumină din lumină și Sergiu Nicolaescu. Bodo + Poetrip, pe str. Nicolae Filipescu 32 (zona Batiștei-Universitate). Atelierul e deschis și duminică între 16 și 21.

5. Și tot sâmbătă, cei patru londonezi de la O.Children care au rupt la Control Day Out 2 concertează din nou, de data asta indoors, în Control / Sala Berlin. Un bilet e 30 lei (se poate cumpăra online, direct pe pagina de Facebook a clubului sau de la bar) și în deschidere cântă favoriții noștri de la Cluj, Lights Out!

6. Pe timpul zilei, designul românesc e la mare căutare. Întâi, la Unveiled, unde participă tineri designeri de care știam deja, dar și nume noi - cum ar fi Cristina Sabaiduc, cu o colecție de toamnă-iarnă cu un design digital inspirat de Salina Turda. Sâmbătă 17, de la 11 la 19, la Iconic Class Studio, intrare 10 lei. 

7. Tot weekendul, Sala Dalles care abia s-a golit de bijuteriile de la Autor se umple din nou c-un târg de fashion într-o ediție pariziană: V for Vintage - Escapade à Paris. Ca de obicei, tineri designeri de la Molecule F și cufere pline cu vintagerii, dar de data asta, toți expozanții prezintă colecții pe tema Parisului, creații speciale și obiecte noi. La etaj e zonă de lounge și mai sunt două surprize: concursul pentru designeri debutanți inițiat de V for Vintage, The Place Concept Store și Molecule F l-a triplu-premiat pe Alex Tunsu - care va avea un stand la târg, și tombola prin care se câștigă un bilet de avion la Paris. 17-18 noiembrie, intrare 10 lei, dresscode - accesorii. 

8. Că tot suntem pe escapade, intră în cinemauri O lună în Thailanda, debutul regizoral al lui Paul Negoescu. Un film care se vrea fără comunism, cu muzică bună și situații/relații reale (cum să dai papucii de Revelion). Numai actori tinere-speranțe, printre care Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea. De fapt, filmul are și cea mai tânără echipă de producție din istoria cinematografiei românești postcomuniste, cu o medie de vârstă de puțin peste 30 de ani. De văzut
Pin It email