9 chestii de luni până joi

Redacția | 01 Feb 2016

Luna februarie începe cu multe filme & teatru.

Luni, 1 februarie

1. La moara cu noroc & Orizont - Luni, începând cu ora 18, la Muzeul Țăranului Român veți putea vedea La Moara cu Noroc (r: Victor Iliu), unul dintre cele mai importante filme românești clasice, urmând ca de la ora 20 să fie proiectat în premieră filmul Orizont, regizat de Marian Crișan, o adaptare modernă după aceeași nuvelă a lui Ioan Slavici. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

2. Best Film Fest 2016 - De luni până joi, la Cinemateca Union (str. Ion Câmpineanu nr. 21) are loc ediția a 15-a Best Film Fest, o retrospectivă a celor mai bune filme din anul ce a trecut. Din program: filme românești pe care nu aveți voie să le ratați (Aferim!, Lumea e a mea), filme de Oscar (Birdman, Mad Max), un documentar impresionant (Le Sel de la Terre) sau preferatele festivalului de la Cannes (Leviathan, Winter Sleep, Mommy). Orele le găsiți aici.

3. LOONEY Quiz Night La Lente & șotron - Cine vrea să-și arate mușchii în materie de cultură generală, e așteptat cu gașca la Lente & șotron (str. Pache Protopopescu, nr. 20). Participarea e gratuită, iar primele 3 echipe vor primi vouchere de 300 de lei. Pentru rezervări: mihai@lente.ro

Marți, 2 februarie

4. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții - Textul care stă la baza spectacolului O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții (regia: Bobi Pricop), care va avea avanpremiera marți, de la ora 20, la Teatrul Național (Sala Pictură) este o adaptare a dramaturgului Simon Stephens după bestseller-ul lui Mark Haddon - un adolescent genial la matematică, dar care suferă de o formă de autism începe să facă pe detectivul și să investigheze moartea suspectă a lui Wellington, câinele vecinei. Scenografia lui Adrian Damian și video-proiecțiile realizate de Dan Adrian Ionescu și Mizdan Negatron reușesc să te imerseze otal în lumea puștiului de 15 ani, emoționându-te la fiecare pas. Din distribuție fac parte Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu și Carmen Ungureanu.

5. Road Movies Spaniole - Începând cu săptămâna asta, Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38) proiectează în fiecare marți în sala Auditorium road-movies care străbat în lung și lat geografia Spaniei. Marți, de la ora 19, va fi Carreteras Secundarias (r: Emilio Martínez Lázaro)

6. Mălăieș în Călcăieș (TRISTORY I) - De la 19:30, la Teatrul Luni de la Green Hours se joacă Mălăieș în Călcăieș, o readaptare după Capra cu trei iezi, prima parte din TRISTORY - trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite. A doua parte a trilogiei (DaughtersauHadikaTsuki) se va juca miercuri, de la aceeași oră. Textul a primit premiul pentru cea mai bună dramaturgie la Bucharest Fringe 2014, iar mulți dintre actori au fost premiați anii trecuți la Gala HOP. Rezervări se fac la teatru@greenhours.ro

Miercuri, 3 februarie

7. Creative Talks #1 - Cornel Gologan - Luna asta, Energiea îl invită pe Cornel Gologan, directorul de creație al agenției de publicitate Propaganda, pentru a vorbi despre inspirație și alte chestii, la o discuție relaxată, la un pahar de vin. Intrarea este liberă.

Joi, 4 februarie


8. Joia de film: Phoenix - Joia asta, la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31) se proiectează Phoenix (r: Christian Petzold), un film tulburător, despre o supraviețuitoare a Holocaustului care revine acasă, după ce un doctor i-a refăcut chipul desfigurat, pentru a afla cine a trădat-o. Intrarea este liberă.

9. Gili Mocanu - Lucrări făcute în America - Gili Mocanu s-a întors din America. Acolo a făcut niște lucrări. Ele vor fi expuse la Galeria H'art (str. C.A. Rosetti, nr. 25), iar vernisajul va avea loc joi, de la ora 19. O expoziție care sigur trebuie văzută.

BONUS pentru liceeni
: Elevii din București sunt așteptați la Balul Bobocilor Coșbuc&Lauder Reut, joi, de la 19:00, în Club Bamboo. După concurenții de la miss&mister, o să urce pe scenă Vița de vie, Șuie Paparude și Ruby. Pentru bilet, sună la numerele de telefon postate pe pagina eventului.
Pin It email