9 chestii de luni până joi

Redacția | 18 Iul 2016

Audiție la pontonul din Parcul Carol, Șușanea nou-nouță, punkăreală, expoziție de design la Timișoara, Waha Festival 2016 și jam session pentru drepturi egale

Luni, 18 iulie

1. De la ora 20:00 încolo, Sâmbăta Sonoră organizează pe malul lacului din Parcul Carol o sesiune de ascultare, cu ocazia World Listening Day 2016. Mai mulți pasionați de field recording își vor împărtăși înregistrările atât sub formă brută, neprelucrată sau un montaj din sunete vechi și noi. Printre ei: Mitoș Micleușanu, Mara Mărăcinescu, Cătălin Georgescu sau Ana-Maria Pravicencu.

2. Mai sunt două zile până la întrunirea Curții Constituționale, care va discuta despre inițiativa Coaliției pentru Familie, care a strâns 3 milioane de semnături pentru ca în Constituție să fie stipulat clar că mariajul nu poate fi decât între un bărbat și o femeie. Așa că la Macaz (Calea Moșilor, nr. 106) se va continua seria de discuții despre construirea unei rezistențe queer de stânga și cum se pot uni mai multe grupuri marginiale într-o luptă comună. Ca punct de pornire, de la ora 21:00 va fi proiectat filmul Pride (r: Matthew Marchus), care vorbește despre cum în 1984 un grup de activiste și activiști lesbiene și gay care s-au solidarizat cu minerii în grevă.

Marți, 19 iulie


3. Episodul #8 din Șușanele este The Chase, povestea lui Laurențiu Cotea, un tânăr de 21 de ani care în mai 1996, când făcea stagiul militar în Berceni, a părăsit unitatea militară cu tot cu arma din dotare și două încărcătoare, creând panică în tot orașul timp de 36 de ore. Șușanele este un web series care explorează și documentează povești evenimente și întâmplări ale orașului, prezentate într-o manieră subiectivă. Proiecția începe de la 20:00, iar de la 20:30, Eugen Rădescu pregătește pe terasa Chez Elvire un eveniment cu specific polițienesc.

4. Design@2016 se numește expoziția unde o parte a absolvenților Facultății de Arte și Design din Timișoara își vor expune lucrările de licență și dizertație. Dintre cele 30 de lucrări selectate fac parte proiecte de design de produs, ambiental, gaming, aplicații de design pentru zona IT, sau crearea unui gameboard clasic. Vernisajul va avea loc marți 19 iulie, ora 17:00, la INCUBOXX de pe strada Circumvalațiunii, nr 2-4, după care expoziția va mai putea fi vizitată abia în prima parte a lunii octombrie.

Miercuri, 20 iulie

5. Tot legat de întrunirea Curții Constituționale, asociațiile MozaiQ și TransForm ne cheamă în Piața Universității, pentru a dansa pentru drepturi egale. De la ora 19:00 va avea loc un jam session în stradă, pentru a marca decizia Curții, oricare ar fi aceasta.

6. Începând cu 20:30, ROQ DOC va prezenta la Macaz (Calea Moșilor, nr. 106) proiecția piesei de teatru Psittacus Erithacus, o producție din zona queer/punk theatre a teatrului nomad Pink Mama din Berna, iar de la 22:00, DJ Nelly Bear va mixa muzici dintre cele mai diverse. Intrarea este liberă.

7. Clubul Under (str. Colței, nr. 48) vă așteaptă miercuri la un pogo cinstit, pe The DeadNotes, o trupă de punk rock/indie din Germania și Casetofon 51, o trupă de ska punk autohton, din Pitești. Accesul se face începând cu ora 20:00, iar suportul pentru artiști este de 10 lei.

Joi, 21 iulie

8. Martha Bibescu este subiectul expoziței de la Casa de Cultură Robert Schiller de pe strada Batiștei, nr. 15. Cu ocazia a 130 de ani de la nașterea prințesei, curatorii au căutat prin foarte multe arhie, descoperind atât fotografii de familie, realizate în tinerețe, cât și momente importante din istoria vremurilor. Vernisajul începe la ora 19:00.
 
9. De joi ne mutăm cu corturile din dotare și cu cel mai bun vibe de care putem fi capabili în pădurea de la Micfalău, județul Covasna, pentru Waha 2016, care ne va fermeca timp de 4 zile, cu muzică, canoe, rafting, arte vizuale și multe alte chestii. Cum a fost în anii trecuți.
Pin It email