9 chestii de luni până joi

Redacția | 31 Oct 2016

Mai puțină ploaie, mai mult film și teatru.

Luni, 31 octombrie

1. Lunea asta, la Documentary Mondays de la Centrul Ceh vor fi proiectate două filme de ficțiune, a căror poveste pornește de la biografiile reale ale personajelor: Peacock (r: Ondřej Hudeček), despre copilăria și tinerețea unei legende ale teatrului realist ceh și Pieptiș (r: Patrick Brăila). După proiecție va urma o discuție cu Patrick și Cezara David, manager de program Antidiscriminare în cadrul Centrului de Resurse Juridice. Intrarea este liberă.

2. Die linkshändige Frau / Femeia stângace (r: Peter Handke) este filmul care va fi proiectat săptămâna asta la Est-Vest Cinema, de la ora 19:00, în Club Control. O femeie casnică începe să evadeze din viața ei matrimonială și încearcă să-și îndeplinească visele.

3. De la 21:30, la Cinema Elvira Popescu este seară de SF franțuzesc, powered by Dracula Film Festival. Cele trei filme pe care le veți vedea au fost alese de criticul Cristi Mărculescu, selecționerul scurtmetrajelor de la Dracula.

Marți, 1 noiembrie

4. La CNDB se dă startul la RE//Dance, ediția pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie, care timp de o săptămână va arăta cele mai tari producții de dans contemporan din Europa Centrală și de Est. Spectacolele și programul le găsiți aici.

5. De marți până duminică, la Cinemateca Union e Bucharest Short Film Festival, un festival de scurtmetraje axat pe producții independente. Programul pe zile îl găsiți aici. Intrarea liberă.

Joi, 3 noiembrie


6. Am văzut cum transpune Ioana Sisea corpul uman și seismele noastre interioare în ceramică, acum e momentul să vedem cum face asta pe hârtie. Expoziția de desene Escaping Formlessness are vernisaj la 19:00, la The Room by seabam.com (Intrarea M. Eminescu 5). 

7. Până pe 6 noiembrie, festivalul ZAIN animă Clujul cu evenimente dedicate industriilor creative, designerilor și oamenilor de comunicare. Nu ratați expoziția Mind Wars by Obie Platon, din spațiul experimental Launloc (str. Emil Racoviță 55).

8. Nu s-a terminat bine FNT-ul, că începe Festivalul Național de Teatru Independent. Pe scurt: 4 zile, 37 de spectacole, 3 secțiuni și 14 teatre independente din toată țara. Programul aici.

9. Tot joi începe și Festivalul Filmului Francez, ediția #20. În afară de cele 6 lungmetraje de debut din competiție, Săptămâna Cahiers du Cinéma va prezenta 6 filme de legendă, în care muzica are un rol foarte important, printre care Les Parapluies de Cherbourg (r: Jaques Demy) și French Cancan (r: Jean Renoir).
Pin It email