9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 15 Iun 2013

Street Delivery, Noaptea Institutelor, teatru la Sibiu, Aqua Naru în Timişoara, expoziţii în Bucureşti şi o noapte de dat din buric.

1. Chiar și fără coolness factorul de a le vedea direct la Cluj, weekendul ăsta sunt câteva filme de la TIFF pe care trebuie să le vadă orice cinefil cu sau fără pretenții. Mai ales câteva documentare. Vineri de la 22 e Searching for Sugar Man la Băneasa Grand Cinema Digiplex, iar duminică, de la 18, la Elvira Popescu e The Act of Killing, despre care Luiza Vasiliu de la Dilema Veche a zis că e „cel mai aiuritor ozn documentar”. Bonus: primul act din trilogia deja clasică a lui Ulrich Seidl, Paradise: Love, de la 21, duminică, tot la Elvira Popescu. TIFF la București.

2. Afară cu maşinile, că avem treabă pe stradă. Pe 14-16 iunie Street Delivery îmbie cu happeninguri unul şi unul în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. În capitală, plimbarea se va întâmpla, ca de obicei, pe Arthur Verona, înspre Grădina Icoanei şi se va lăsa, pe seară, cu concerte Subcarpaţi (vineri), Stand High Patrol (sâmbătă), Silent Strike şi Kazi Ploae (duminică). Nu cumva să nu treceţi şi pe la standul SUB25 de la peretele cu graffiti, unde facem nebunii cu prietenii de la Ideo Ideis şi Love Issue.

3. E acea perioadă a anului: bucureştenii îşi pot continua vineri spre sâmbăta la Noaptea Institutelor Culturale. Concert Das Kapital în Control, scurtmetraje la Cervantes, expoziţie culinară la Centrul Cultural Turc, reducere de 75% la abonamentele bibliotecii British Council (între orele 17 şi 20). La ICR, Designist a pregătit Made in RO, o expoziţie care reuneşte creaţii infuzate de folclor de la ArhiDot Design, Lightsquare, Cai verzi pe pereţi, Una ca Luna, 11am architects, The Awesome Project, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Semne cusute şi Mândra Chic, Thecraft LAB, Alina Turdean, Culture Soup şi Iutta.

Bonus de noapte albă: o nouă terasă in town. La Institutul Francez, pe Dacia 77, în buza cinematografului Elvira Popescu, se inaugurează terasa GensDuBien, care va fi deschisă toată vara de luni până duminică, între orele 9 și 23. Chin chin şi programul NIC.

4. Dacă tot ne plimbăm vineri prin tot orașul, mai e și expoziția Instalart la Moir Design Concept Store, după 7 seara. O mână de super designeri români care au lucrat inclusiv pentru Pininfarina, Chanel, Pilotfish – Ion Șetran, Marcel Klamer, Nicolas Ciuchindel, Mihai Popescu, Ștefănel Barutcieff, Sebastian Barlica și Vladimir Șetran, fondatorul secției de design UNARTE – propun o serie de produse Instalart/ Obiect/ 001- Inspired by Peroni. Vor fi acolo dacă aveți chef de discuții șmechere despre design.

5. Cu ocazia serii de vineri, timișorenii se pot dezlănțui pe ritmurile împleticite cu poezie ale cântăreței Akua Naru. Artista împreună cu The Digflo Band vor concerta în Setup Venue (str. Pestalozzi nr.22), precedaţi de Norzeatic Live Band. Prețul biletul e 30 de lei.

6. În drum spre sau de la Street Delivery, recomandăm o oprire la Galateca, pe Str. C.A. Rosetti. Weekendul ăsta e ultimul în care poate fi vizitată expoziţia britanicului Simon Henwood, care are la activ colaborări artistice cu Kanye West, Rihanna, Devendra Banhart, Imogen Heap şi Róisín Murphy (fosta lui prietenă).

7. La Sibiu e weekend de vis: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu animă până pe 16 iunie nu numai sălile de spectacol, ci şi Pieţele Mare şi Mică şi pietonala Nicolae Bălcescu. Programul FITS

8. Între două intrări la teatru la terasă, merge şi un shopping scurt, aşa că propunem o tură pe la Art Boutique, un târg de produse handmade care se desfăşoară pe 15 şi 16 iunie în Piaţa Mică. Se anunţă 40 de expozanţi din Sibiu şi din ţară.

9. Şi să mai dansăm un pic, cum ne place. Sâmbătă, de la 22, După Ureche lansează gazeta REFORMA #2 în Control Club cu un concert susţinut de Taraf Iagalo. Intrarea costă 25 de lei şi include gazeta. 
Pin It email