9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 18 Oct 2013

Să ne fie de bine.

1. Nu se poate drum la Sibiu weekendul ăsta fără măcar un documentar de la Astra Film Festival. Abonamentul pe o zi costă 20 de lei, cel mai bun pretext pentru a sta de la prânz până seara cu ochii pe ecran. O cronică de la festivalul de anul trecut.

2. Clujul râde de pe 11 octombrie şi va continua aşa până pe 20, la festivalul de film Comedy Cluj. Proiecţiile sunt numeroase şi au loc la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Casa TIFF, Klausenburg Café şi Casa de Cultură a Studenţilor. Un bilet costă 9 lei (7 lei, redus)

3. Asociaţia laBOMBAstudios și Street Delivery ne invită de vineri până duminică pe Strada Sabinelor, la Rahova Delivery, „un bairam în mijlocul străzii și în curțile oamenilor cum n-a mai văzut Bucureștiul.” Dincolo de porţia zdravănă de cultură şi distracţie, evenimentul este o ocazie bună de cunoaştere a comunităţii Rahova-Uranus şi a problemelor cu care aceasta se confruntă, cum ar fi evacuările care sunt programate să continue în primăvara lui 2014. 

4. Cei interesaţi de designul industrial sau pur şi simplu de ce şi cât mai inovează oamenii zilele astea, ar trebui să meargă la Romexpo, unde are loc, între 16 şi 19 octombrie, Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB). Biletul costă 15 lei, iar programul de vizitare este: de la 10 la 18 – vineri, de la 10 la 16 – sâmbătă. 

5. Şi bijuteria contemporană are parte de un târg în capitală. De pe 18 pe 20 octombrie se întâmplă Jewelry Design Fair, un eveniment cu expoziții, conferințe şi workshopuri, şi 30 de designeri participanţi. La Galeria Galateca şi la sediul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană.

6. Sâmbătă seară în Control vin bulgarii super pizdoși de la Pistamashina, care pentru connaisseuri nu au nevoie de nicio recomandare. Intrare 25 lei.

7. Duminică începe la Bucureşti Festivalul Filmului Evreiesc. Pentru că ne plac filmele despre făcut filme (şi curajoşii), documentarul Visul Kusturica, despre un tânăr cineast din Tel Aviv care călătoreşte în Serbia pentru a-l convinge pe Kusturica să joace în filmul lui, e pe lista de încercări. La Sala Horia Bernea, de la 15:45.

Două expoziții noi sunt abia intrate în oraș, de văzut acum:

8. Mătase din păianjen, țesături din fibră optică, rochiile cele mai ușoare din lumea, materiale care îți iau temperatura, durerea cu mâna sau starea sufletească, prototipuri pe care o să le găsim mâine-poimâine în magazine, Futurotextiles ține o lună la Muzeul de Istorie.

9. Doar 3 cuvinte: Invazie 68 Praga. Imaginile din august 1968 ale „fotografului ceh anonim Josef Koudelka” au făcut istorie, iar scenografia simplă și epurată a expoziției, gândită de graphic designerul Ales Najbrt, lovește cu eleganță în stomac. Anexa MNAC, et.3, intrare liberă (marți- duminică, 11 - 19)
Pin It email