9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 04 Iul 2014

Brașov, București, Roman, Cluj, Sibiu, Târgu Mureș, ca să nu mai zicem de Vamă, hai sus!

1. Cine e în Brașov să treacă vineri pe la festivalul internațional itinerant de film și artă psihedelică Tripoteca. Evenimentul se desfășoară la Tea Spot (Piața Sfatului nr. 2, et. 2) și aduce 50 de scurtmetraje, animații si videoclipuri din 17 țări și o expoziție de artă digitală cu lucrări de Anai Greog (RO), Roxana Benea (RO), Nomadi Cortex (UK), Dion Dion (UK), Totemical (CA), Ori Toor (IL), KOKOFREAKBEAN (US), Lucas Simoes (BR), Keerych Luminokaya (RU), Pyxius (DK), Metatron'acid (FR). Expoziția de artă digitală e deschisă toată ziua, iar proiecțiile încep la 20:30. Plătești cât te lasă inima. 

2. În București, la Bistro Chez Elvire, poți lua o porție de cinci scurtmetraje premiate la ediții anterioare ale Festivalului Internațional de Film NexT. Asta vineri, de la 21:00. Intrarea este liberă.

3. În Roman (jud. Neamţ) se întâmplă, până pe 8 iulie, Festivalul Intercultural de Street Art - RE:mapping. Artiştii participanţi vor face cunoştinţă cu grupuri şi comunităţi locale, vor desena peste 250 metri pătraţi de graffiti, vor organiza ateliere, întâlniri pentru schimb de experienţă, proiecţii de film şi un concurs de stickers. În trei spații din oraș: Centrul „Delfinul” (Str. Bogdan Dragoş, nr.3), Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” (fosta Şcoală nr. 7 Str. Bogdan Dragoş, nr.91) şi Sala de sport din cartierul Nicolae Bălcescu (Strada Tinosului).

4. Până pe 9 iulie, poţi vizita, la Galeria IX din București, expoziția Disambiguation, proiectul de absolvire conceput de trei studente de la UNARTE, secţia foto-video. Imaginile Joanei Nenu ilustrează o poveste în Pădurea Hoia-Baciu, supranumită și „Triunghiul Bermudelor din România”. Iuliana Popescu propune o serie de autoportrete fragmentate, iar Cristina Ababei vine cu o experienţă vizuală despre coşmaruri şi dorinţe refulate.

5. La Cluj, ca de obicei, numai bunătăți. Între 4 și 6 iulie, este Jazz in the Park, cu Melanie Pain la Opera Maghiară (6 iulie) și o puzderie de concerte văratece, cu acces liber, în Parcul Central. 

6. S-o fi încheiat stagiunea, dar teatru avem unde vedea. De exemplu, Fringe Festival din Sibiu, care ține până pe 15 iulie, are în programul de sâmbăta ăsta spectacole pe pajiștea de lângă Hotel Hilton sau în puburi din oraș. Biletele la majoritatea reprezentațiilor costă 15 lei (10 pentru elevi și studenți). 

7. De Ziua Americii se lansează oficial și Burger Van. Pe terasa de la Control Club de la ora 19:00, primii 50 de burgeri sunt gratis. Înăuntru va fi muzică: Street Gems w TZUC & HEION (în sala mică) şi Luger & Profet (în sala Berlin).

8. Duminică, vor fâlfâi fustele peste şei la SkirtBike Bucureşti. Începând cu ora 15:00 se strânge lumea la Palatul Copiilor (înscrierea se face pe loc), iar la 16:00 e programată pornirea în defilare pe traseul Bd. Tineretului- Bd. Dimitrie Cantemir-Piața Unirii-Piața Universității-Piața Romană–Piața Victoriei–Bd. Aviatorilor–Parcul Herăstrău–Roaba de Cultură (intrarea Pescăruș).

9. Și ca să se încheie weekendul bine, poți poposi pe la 21:00 la J'ai Bistrot (atât în București, cât și în Târgu Mureș), ca să vezi  o selecţie din cele mai premiate filme realizate în cadrul concursului de producţie de film 48 Hour Film Project Braşov.
Pin It email