9 (nouă) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 19 Sep 2014

Nopți albe, București 555, 6 ani de Control, teatru moldovenesc, Hospitality Romania, Peak Noise Festival și Groslch - Change the City.

București: 

1. Weekendul acesta avem două nopți albe. Diseară este prima, cea a Filmului Românesc, aflată deja la a 5-a ediție, și care îi aduce anul acesta un omagiu lui Victor Rebengiuc, proiectând Niki Ardelean, colonel în rezervă (r. Lucian Pintilie), O poveste de dragoste, Lindenfeld (r. Radu Gabrea) şi Câinele Japonez (r. Tudor Jurgiu). Recomandăn neapărat  Experimentul București (r. Tom Wilson) - la J'ai Bistrot, ora 23. Programul complet. Accesul la filme este liber.

2. Sâmbătă, e o altă noapte lungă, pe Dacia 77. 170 de produse românești, din patru categorii – design de produs, fashion & accesorii, bijuterie de autor şi simbioza etno-contemporan – te așteaptă la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, de la 19:00 încolo.

3. Bucureștiul împlinește 555 de ani de la atestare. Astfel, vineri la Universitate va fi puhoi de concerte: The Amsterdams, Les Elephants Bizarres, Luna Amară, Omul cu Şobolani şi Alternosfera. Atenție la înghesuială. De neratat, la statui, expoziția multimedia FEED ME! a lui Noper cu Saint Machine, care a rupt la Noaptea Galeriilor.

4. Săptămâna asta Control împlinește 6 ani. Îi puteți ura la mulți ani diseară, la un party alături de trei formații din Cluj: Kaleidonescu, Lights Out și Baba Dochia. Intrare: 10 lei. Sâmbătă, aniversarea va continua, de această dată cu Toulouse Lautrec și Moebius.

5.Tot sâmbătă seară, Arena Dnb organizează Hospitality Romania 2014, cu Logistics, S.P.Y. și Fred V & Grafix, @Arenele Romane. 30 de lei biletele la magazinul Boarder's sau 40 de lei la intrare.

6. În Question Mark e Peak Noise Festival: Vineri: Pandrea, Faunlet, Astero și Loungerie II. Sâmbătă: Crowd Control, SHESDEAD, Harlequin_Jack și Sophisticated Lemons. 20 lei /zi

7. Spectacole de teatru fresh care propun o istorie recentă pe care nu o găsești în manuale: stagiunea Teatrul Istoriilor Recente debutează weekendul ăsta cu 2 spectacole din Republica Moldova - Clear history și Moldova independentă. Erată. Program și detalii

Prin țară:

8. La Timișoara, în parcarea Hotelului Timișoara, Grolsch face Change the City. Proiectul tinerilor arhitecți Darko Bogdanov și Chis Ioan-Stefan, Paleți în parc, a fost desemnat câștigător și va fi inaugurat, în rest, bere și concerte. Vin OCS, Alternosfera, Subcarpați, CTC, Blazzaj. Accesul este liber.

9. Aceeași Noaptea Albă a Filmului Românesc se ține vineri noapte și la Cluj (Casa TIFF și Cinema Victoria). Cam aceleași filme ca-n capitală, cu bonus Al Doilea Joc al lui Porumboiu. 
Pin It email