BB5 - KEY INFO

Redacția | 20 Mai 2012

A cincea ediție a BUCHAREST BIENNALE debutează pe 24 mai 2012.

BB5 va conține expoziția principală curatoriată de către Anne Barlow (UK/USA), cu tema: Tactici pentru aici și acum, precum și o serie de evenimente paralele. Expoziția este instalată în șapte locații din București, iar mare parte din lucrările expuse au fost create special pentru acest eveniment. Peste 200 de jurnaliști, curatori și teoreticieni internaționali și-au anunțat prezența în București, cu ocazia BB5.
 
PARTICIPANȚI:
 
Abbas Akhavan (IR/CA)
Marina Albu (RO)
Haris Epaminonda (CY/DE)
Klas Eriksson (SW)
Ruth Ewan (UK)
Aurelien Froment (IE/FR)
Ciprian Homorodean (RO/B)
Iman Issa (EG/USA)
Janice Kerbel (CA/UK)
Jill Magid (USA)
David Maljkovic (HR)
Marina Naprushkina (BY/DE)
Ahmet Öğüt (TR/NL)
Vesna Pavlović (Serbia)
Anahita Razmi (DE)
Wael Shawky (EG/FR)
Alexandre Singh (FR/USA)
Mounira Al Solh & Bassam Ramlawi (LB)
Rinus van der Velde (B)
 
LOCAȚII:
 
Pavilion – centrul pentru artă și cultură contemporană. 

Așezat în Piața Victoriei, PAVILION se află la parterul unui bloc comunist, spațiu devenit sediu de bancă în 1993. Construcția blocului a început în timpul regimului comunist și a fost finalizată la 5 ani după căderea acestuia. PAVILION va funcționa atât ca spațiu expozițional, cât și ca info-point al BB5.
 
Casa Presei Libere
 
Casa Presei Libere (numele original, dinainte de 1989, fiind Casa Scânteii) este o copie a Universitatii Lermontov. A deținut recordul de cea mai înaltă structură din București între anii 1956 – 2007. Clădirea a fost ridicată în 5 ani (1952 – 1957), fiind destinată publicării presei de stat și în special a ziarului Scînteia, “organ” al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român. 
 
Institutul de Cercetări Politice
 
Institutul de Cercetări Politice a fost creat în 1999, prin transformarea Centrului de Cercetari Politice, întemeiat în 1995 ca nucleu de cercetare al Facultății de Științe Politice a Universității București.
 
Alert Studio
 
ALERT studio este un proiect independent de tip artist-run space ce se dorește o platformă de cercetare și promovare a producției artistice contemporane. Asumandu-și funcția de spațiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artiști, idei, direcții și discursuri din zone conceptuale și spații culturale diferite.
 
Make a Point
 
Sediul principal al centrului cultural “Make a Point” se afla în incinta fostei fabrici de textile Postăvăria Română (1925-2008), pe locul secției de repasat, acolo unde țesătoarele corectau erorile din stofele finisate. “Make a Point” oferă un spațiu expozițional permanent, ideal pentru o varietate de evenimente culturale, având o sală de proiecție cu două ecrane și o bibliotecă deschisă publicului.
Pin It email