Chestionar Braşov: Călin Boto

Călin Boto | 03 Oct 2016

19 ani, brașovean din naștere, proaspăt admis la Scenaristică la UNATC, colindător al festivalurilor de film.

1. Un răsărit mișto în oraș

Cel mai mișto răsărit în oraș a fost după primul meu Solid Like Rock, o petrecere uitată care se ținea an de an la Cetatea Brașov. Era sfârșitul primului an de liceu și m-am urcat cu niște prieteni pe o centrală de lângă locul de party, unde ne-am mai întors ocazional ca să bem vin. Nici răsăriturile din Vamă nu se compară cu primul răsărit post-petrecere.

2. O prima dată în Brașov

Primul pachet de țigări mi l-am luat cum am ajuns în Brașov, când m-am întors de la mare. Pe atunci fumam Kent mentolat, asta mi-au spus prietenii că ar trebui să fumez la început.

3. Un gust pe care-l asociezi cu Brașovul

Gustul covrigilor de la Gigi combinat cu cel al țigărilor ieftine la bucată. Când făceam voluntariat la Teatrul Dramatic, trebuia să fug la magazinele de vizavi în pauza dintre piese, așa că îmi luam mereu un covrig și o țigară, pentru că le terminam în 10 minute.

4. Cafeaua la prima oră în oraș o bei…

În Colaj Café, de la începutul liceului până la sfârșit. Menționez că prima oră la mine e 10-11 dimineața, pentru cei matinali recomand Cafeteca.

5. O noapte memorabilă în oraș

După ce am ieșit dintr-un club, pe la 3 dimineața i-am cântat unei prietene care se certase cu iubitul ei melodia Prieteni de la Vama Veche și apoi am jucat chestia cu cine strigă „penis” mai tare, ca în 500 Days Of Summer. Eu am câștigat jocul iar cei doi îndrăgostiți s-au împăcat a doua zi de dimineață.

6. O amintire dintr-un club/bar/restaurant care nu mai există

În 2014 am vrut să merg cu un grup mai mare în Vamă, așa că ne-am întâlnit timp de două săptămâni în Tea Spot, cafeneaua noastră preferată de atunci. Tea Spot-ul s-a închis în prima zi de Anim’est 2015, pe la începutul verii, și acum e hostel.

7. Un loc secret pe care ești dispus să-l împarți

Cum urci Dealul Cetății de la biserica catolică de lângă Parcul Central, este o casă părăsită pe acoperișul căreia îmi place să urc, chiar dacă e destul de șubred. Mi-am dus doar prietenii foarte buni acolo.

8. Un moment în care Brașovul a fost violent cu tine

Am primit bătaie de la băieți mai mari când eram un puști, dar în rest nimic notabil. Presupun că am fost norocos. În schimb, violență verbală găsești adesea în Gara Brașov, trebuie doar să refuzi să dai un leu sau o țigară cuiva.

9. Un moment în care te-ai simțit turist în Brașov

Atunci când aproape m-a călcat mașina pentru că nu observasem că au fost puse semafoare pe o stradă din apropierea blocului unde am stat când eram mai mic. Am trecut pe roșu și tipul a țipat la mine mult și bine.

10. Cel mai bun cocktail îl bei...

În Hof Café, marți seara când totul e la juma’ de preț. De obicei comand ceva numit Mai Tai, pentru că are ananas și rom.

11. De unde îți iei de mâncare când ți se face foame în mijlocul nopții

Dodo, supermarket-ul de lângă singurul club bun din Brașov, The Square. E un non-stop overpriced, dar m-a salvat de multe ori.

12. O stradă pe care ți-e frică să mergi

Nu e neapărat frică, dar nu îmi place să merg pe străzile cu grădini din care furam flori când eram mic.

13. O casă în care ai vrea să stai

O casă de pe Lucian Blaga, chiar în capătul opus Rockstadt-ului. E o clădire foarte veche și pe acoperiș este un fel de balcon de piatră cu un aer foarte impunător și burghez. Poate am noroc și va fi de vânzare și când îmi voi permite să o cumpăr și restaurez. Dacă nu, sper ca un cititor SUB25 să (mi-)o cumpere pentru că a citit asta.

14. Un loc pe care-l asociezi c-o fostă relație și cum te raportezi la la el acum

Tot ce ține de zona Sub Tâmpa. Nu mă deranjează să trec pe acolo, dar nu este nici locul meu preferat, mai ales că în timpul relației obișnuiam să ne plimbăm pe cât de mult posibil în zona aia și acum știu fiecare străduță.

15. O ruină preferată

Vechiul club Moose, închis în 2010. Am auzit că a fost un club foarte mișto și că acum oamenii mai merg în cladirea aia pentru sex sau dacă nu au unde să doarmă.

16. O anecdotă c-un vecin

Am avut un vecin foarte enervant care de fiecare dată când mă vedea pe scara blocului spunea „Călin, Doamne, ce surpriză! Ce faci aici?”. Am fost vecini mai mult de 10 ani și cel mai stresant lucru era că într-adevăr părea surprins cu fiecare ocazie.

17. Un nume de stradă memorabil

Traian Grozăvescu sau Peneș Curcanul. Eram foarte amuzat de numele lor când eram mic, nu cred că le-aș putea uita vreodată.

18. Recomandă-ne un loc public pentru sex

Cimitirul de lângă liceul Șaguna, cred că se numește Cimitirul Eroilor. De obicei este întuneric și dacă nu te deranjează că acolo sunt îngropați oameni care au murit în Primul Război Mondial, poate să fie chiar exciting.

19. O carte cu care asociezi Brașovul

Jurnalul unui hamster, de frații Elia. Am citit-o în Cărturești înainte de prima mea întâlnire, a devenit cartea pe care o reciteam cu fiecare ocazie cu care intram într-o librărie și am cumpărat-o cadou unei prietene de ziua ei. Toate în prima mea vară de licean.

20. Un cântec cu care asociezi Brașovul

Lou Reed – I’m So Free. Dacă pentru Reed New York-ul este orașul menit relaxării și reconectării, pentru mine este Brașovul.

21. Un film cu care asociezi Brașovul

E și film și serial. Twin Peaks, pentru atmosfera prietenoasă (exceptând crimele) de oraș mic de la poalele munților și pentru cromatica lynchiană care se regăsește în unele părți ale Brașovului.

22. 3 locuri mișto deschise în ultima vreme

HOF Café, unde găsești cea mai bună cafea și unde se organizează serile de film One World Romania.

Croitoria de cafea, care are o poziționare cam aiurea, dar este foarte mișto decorată și patronul este super prietenos.

Jar, care a luat locul unei berării în care îmi plăcea să merg, dar noua cafenea îmi place mai mult. Au un balcon drăguț pe care poți fuma și organizează în fiecare marți o seară de film – acolo am văzut primul meu film cu David Bowie, Merry Christmas Mr. Lawrence (1983).
Pin It email