Chestionar Bucureşti: Anghel Damian

Anghel Damian | 09 Aug 2017

Anghel a jucat destul teatru și film până acum cât să nu-i dai cei 26 de ani pe care îi are. Pe 15 septembrie intră în cinema „Perfect Sănătos”, primul lungmetraj în care are rolul principal.

1. O stradă preferată

Aurel Vlaicu - o stradă care leagă bulevardul Dacia de strada Mihai Eminescu. Acolo am trăit pentru 1 an și jumătate și a fost o perioadă extrem de fericită din viața mea. Nu că acum n-ar fi, dar întotdeauna nostalgia bate prezentul.

2. Unde pierdeai vremea când chiuleai?

Eu am făcut Liceul Coșbuc, din clasa a V-a până la final, așa că locul absolut pentru chiul se chema în jargonul liceului „La dud”. Era un părculeț aproape de liceu, pe strada General Grigore Ipătescu. În mijloc era un dud mare, de aici și numele de cod. Culmea e că fix vis-à-vis era Poliția Locală de Sector pe vremea aia. Totuși, asta nu ne împiedica să facem tot felul de activități ilegitime: de la banalul fumat, la un soi de Fight Club adaptat și improvizat.

3. Un răsărit mișto în capitală

Răsăritul văzut de pe Clădirea Ciclop din Magheru. Cam ăsta e răsăritul de vedere poștală al Bucureștiului.

4. O prima dată în București

Trăind 90 la sută din viața mea în București, pot spune că aici s-au petrecut aproape toate acele „prima dată” semnificative. De la prima iubire, prima dezamăgire, prima reușită, primul eșec ș.a.m.d.

5. Un gust pe care-l asociezi cu Bucureștiul

Dulce acrișor.

6. Cafeaua la prima oră în oraș o bei

Primele cafele (2-3) din zi le beau întotdeauna acasă. După, în funcție de unde mă aruncă viața și profesia în ziua respectivă, prefer locurile specializate în cafea (M60, Simbio, Origo).

7. O amintire dintr-un local care nu mai există

Localul se numea Puțin din Tot și era la Foișorul de Foc. N-aș sublinia o singură amintire pentru că acel loc avea, dupa cum îi bine sugerează și numele, darul de a-ți crea puține amintiri din toate.

8. O poveste de la un meci văzut pe stadion

Cea mai frumoasă poveste de la un meci s-a petrecut prin clasa a VII-a și era un meci de baschet de liceu, mai precis seminifinala Cupei Mcdonald’s a liceelor între Coșbuc și Sava. Eu eram în gimnaziu și făceam parte din galeria ultras a liceului. Îmi aduc aminte ca eram vreo sută de puști între 12 și 18 ani, am ocupat două trolee de la Foișorul de Foc și am mărșăluit până la Stadionul BNR în Cotroceni. Coșbuc a câstigat în prelungiri și evident că galeria a înclinat balanța.

9. Un loc secret pe care ești dispus să-l împarți

Un mic spațiu verde îngrădit, undeva în spatele străzii Calea Călărași cu intrarea Popa Nan. Acolo îmi plimbam eu primul cățel și stăteam de vorbă cu o strănepoată de-a Brătienilor care avea 80 și ceva de ani. Din păcate, doamna a murit. Iar cățelul a rămas la maică-mea, e al ei acum.

10. Un moment în care Bucureștiul a fost violent cu tine

Pentru mine, Bucureștiul este orașul etalon pentru o relație de tip Love-Hate. Îl iubești, deși el te violentează în fiecare zi și viceversa. Topul violentărilor s-au petrecut în trafic. Și mai ales când, pentru o perioadă relativ succintă, am ales să merg cu bicicleta. N-aș subestima însa nici experiențele de tip: vânzatoarea nervoasă de la alimentară, chelnerul sictirit, parcagiul „înfometat”, sau jandarmul cu ordine de serviciu.

11. Un moment în care te-ai simțit turist în București

Niciodată. De fapt, nu prea m-am simțit turist nicăieri. Sunt ca o iguană. Mă adaptez.

12. O amintire de la majorat

Recunosc rușinat că toate amintirile de la majoratul meu sau al vreunui prieten sunt din alte orașe. De la Vama Veche, de la Alexandria, majoratele au talentul ăsta de a ocoli Bucureștiul.

13. De unde îți iei de mâncare când ți se face foame în mijlocul nopții

Oricât de banal ar suna, de la Mega Image. Mai exact, Mega Image-ul non-stop de pe Schitu Măgureanu, vis-à-vis de Liceul Lazăr. Găsești acolo de la Fru-Fru ambalate, la pui la rotisor rece. Nu poți cere mai mult după ora 2 noaptea în București.

14. O stradă pe care ți-e frică să mergi

În momentul ăsta din viața mea, nicio stradă din București nu e înfricoșătoare. În schimb, a existat o stradă pe vremea când eram în gimnaziu care reprezenta apogeul fricilor. Se numește Iancu Cavaler de Flondor și e (culmea!) exact la Foișorul de Foc, în buricul Bucureștiului. Era acolo o gașcă rău intenționată care își făcea un scop din a fura sandvișurile copiilor și a-i fugări cu pericol iminent de șuturi în fund. Era în drumul de acasă la școală și înapoi și îmi aduc aminte că faceam tot felul de scamatorii ca să ocolesc zona.

15. O casă în care ai vrea să stai

Apartamentul în care stau acum, din Bulevardul Kogălniceanu. N-am deloc tendințe expansionist-imobiliare.

16. Un loc pe care-l asociezi c-o relație din liceu și cum te raportezi la el acum

Dalles de pe Bălcescu. Acolo am așteptat o fată la o primă întâlnire timp de 45 de minute pe minus 7 grade. Acum, n-aș mai intra acolo nici plătit. Și nu are legătura cu fata.

17. O anecdotă c-un vecin

Am un vecin care a făcut mare tărăboi că nu îl lăsam să se racordeze la țeava mea de gaze, deși era ilegal și mai ales nepractic pentru amândoi. Argumentul cu care a încercat să mă convingă a fost că el e șef la AntiDrog.

18. Un nume de stradă memorabil

Drumul Binelui - cine nu-l cunoaște îl găsește în sectorul 4.

19. Recomandă-ne un loc public pentru sex

În general, recomand sexul în spații mai intime, dar dacă iubirea nu se poate abține, mergeti la sigur cu parcările din zona Bulevardul Coposu. Asta dacă tineți cât de cât la siguranță și aveți și mașină. Dacă vreți senzații nemaiîntâlnite, Cișmigiul sună bine.

20. O carte cu care asociezi Bucureștiul.

Nu de Eugen Ionescu.

21. O melodie?

Bug Mafia - Străzile

22. Un film?

Filantropica de Nae Caranfil

23. 5 locuri preferate prin care te găsim zilele astea

Metropolis, Teatrul de Comedie, La Rocca, Kogălniceanu 49. și Parcul Izvor. Locurile astea sunt amestecul esențializat de personal și profesional din viața mea.

***

Perfect Sănătos (r: Anca Damian) a fost proiectat recent în cadrul Festivalului de Film ANONIMUL și va intra în cinematografe din 15 septembrie. Anghel joacă împreună cu Vlad Ivanov, Adrian Titieni și Olimpia Melinte.
Pin It email