Chestionar Bucureşti: Julien Britnic

Redacția | Iulian Fecioru | 10 Mai 2014

Iulian Fecioru, adică Julien Britnic, are 30 de primăveri, se autointitulează copywriter & remixer cultural și bucureștean de 11 ani.

1. O stradă preferată
Mi-a plăcut mult într-o perioadă în care chiar am locuit la parter pe acolo Strada Speranței, strada care va muri ultima. Dar, pentru că am pierdut-o, am înlocuit-o cu Strada Entuziasmului care mă ține încă bine cu picioarele pe pământ.

2. Unde pierdeai vremea când chiuleai / după școală?
După facultate mulgeam vremea în Lăptăria lui Enache sau într-un bar studențesc de lângă S.N.S.P.A. Sau, destul de des, eram într-un voyage autour de ma chambre.

3. Povestește-ne unde ai prins un răsărit mișto în capitală
Pe terasă la MNAC, spre finalul unei seri de party din cadrul festivalului Rokolectiv. Să vezi răsăritul pe spinarea Godzillei lui Ceaușescu e aproape de emoțiile copleșitoare care l-au cuprins pe King Kong cățărat pe vârful Empire State Building.

4. Un gust pe care-l asociezi cu Bucureștiul
Un gust bipolar: fie de merdenea, în asta incluzând, pe lângă deliciu și uleiul prea încins câte o dată și straturile prea artificiale de foi de plăcintă de care mai dai în unele locuri, fie de șaormă con tutti, în care găsești și miracol și sos apocaliptic.

5. Cafeaua la prima oră în oraș o bei...
Nu prea sunt in a relationship cu cafeaua, dimineața prefer un duș frappé și un ceai cu adaos de cătină servit espresso.

6. O amintire dintr-un club/bar care nu mai există
În legendarul club Web. Cineva mi-a șoptit la ureche: „Poate data viitoare când te mai văd pe aici vom vorbi mai mult”. Săptămâna următoare clubul s-a închis definitiv.

7. O poveste de la un meci văzut pe stadion
România juca contra Belgiei pe Național Arena. Aproape de locul unde stăteam era un puști însoțit de tată, care nu era prea atent la meci, jucându-se ceva pe un Playstation. M-am uitat mai atent, juca Fifa, chiar România-Belgia. L-am văzut încheind meciul cu 2-1. După jumătate de oră, partida din teren s-a terminat și ea la fel. Nu știu dacă înscrisese și Torje din pixeli dar viața copiază video-arta.

8. Un loc secret pe care ești dispus să-l împarți
L-am tot promovat, e pe Regina Elisabeta, nu chiar secret, dar destul de ignorat. E e oază de no-WiFi, desprinsă din îndepărtații ani nouăzeci, cu tot cu grăsimile și posterele turistice de atunci: localul dublu Tormen.

9. Un moment în care Bucureștiul a fost violent cu tine
Abia venisem în București ca student și primisem de acasă o plasă de rafie cu bunătăți via tren. O căram din greu prin zona străzilor de ambasade și m-am oprit să-mi trag sufletul pe una dintre ele. Deodată am fost înconjurat de securitatea de la o ambasadă și, destul de agresiv, forțat să deschid plasa de rafie pentru percheziție - păream mega-suspect. Din fericire, erau multe poale în brâu și saleuri neexplozibile.

10. Un moment în care te-ai simțit turist în București, pentru că orașul te-a surprins în mod plăcut
Am încercat să le prezint Cotroceniul unor amici francezi și atunci mi-am dat seama că locul mi-e la fel de străin ca o colonie umană de pe Marte, puteam să le povestesc mai multe despre centrul vechi al Buenos Aires-ului despre care abia citisem.

11. De unde îți iei de mâncare când ți se face foame în mijlocul nopții
În limita proximității și disponibilității, de la iconicul Dristor Kebab, Mecca nightlife-ului bucureștean.

12. O stradă pe care ți-e frică să mergi
În mod clar, pe strada Pistolului.

13. O casă în care ai vrea să stai
În fosta reședință a Ambasadei Japoniei. Dar m-ar satisface pentru o vreme și o mansardă din acea Casă a noastră, a tuturor, a Poporului.

14. Un nume de stradă memorabil
Strada Domnișoara, care își păstrează în continuare numele deși văd că e umblată zilnic de mulți domni.

15. Recomandă-ne un loc public pentru sex
Strada Inocenței

16. O melodie cu care asociezi Bucureștiul
Kissogram - Bucharest și Generic - Domnișoară, cred că e explicit de ce.

***

Un fel de chestionar al lui Proust adaptat lui Julien Britnic 
Pin It email