Constantin Nimigean despre Experience Hotel

Redacția | 16 Mai 2012

Unul dintre participanții la experimentul Grolsch (detalii în subsolul articolului) răspunde la 5 întrebări despre cele 4 zile.

1.Ce ai învățat acolo?
 
Cu ocazia experimentului am urmărit cum s-au format grupurile în funcție de activități: fumători/nefumători, pingpongiști/nepingpongiști, desenatori/poeți, pensionari (rummy) / pokeriști, etc. Cu toate astea, atunci când apăreau oameni din afară, majoritatea eram prezenți, mai puțin la exerciții fizice pentru care îți trebuia aer și chef. Am descoperit oameni și povești noi, mi-am construit relații noi cu oameni pe care îi cunoșteam doar din vedere. Interesantă a fost impresia, cred că generală, că pe toți îi luam aproape de la 0 și încercam să lăsăm imaginile virtuale la o parte și să-i întrebăm cine sunt și ce caută acolo. Sau poate era de la salopete. Personal îmi imaginam că eram deținuți într-un loc unde trebuia să comunicăm non-stop pentru a putea fi eliberați și că trebuia să scoatem orice ne trece prin cap pentru bunul demers al experimentului.

2.Ce obiecte ai luat cu tine și de ce? Ai schimba ceva dacă ai alege din nou?
 
Am luat ultimul număr din COLORS Magazine pe care nu l-am terminat, dar mi-a făcut plăcere să aud că l-au citit alți oameni din casă, am avut un „orgasmotron" cu care s-a simțit bine toată lumea, am avut o oiță simpatică pe care am lăsat-o în cameră, pe noptieră și niște pixuri cu un carnețel, deși bănuiam că vom primi de la ei. În locul ultimelor două mi-aș fi luat o pereche de papuci de casă și twisterul.

3.Imaginile/scenele cele mai memorabile?
 
În primul rând am rămas foarte plăcut impresionat de exercițiul de scris cu Vera Ion, chiar dacă am fost trezit forțat de o vuvuzelă, apoi talk-show-urile de la fumoar au fost incendiare și în exclusivitate!, vinul roșu din ultima seară de la etajul 2 a fost plin de povești amuzante, un cuvânt ce nu se poate da pe post care a fost laitmotiv peste tot și nu în ultimul rând, Ioana Pestrițu care ne-a adus cafea cu cardamon.

4.Alege cinci personaje cu care ai vrea sa fii într-un experiment similar. Cine vrei tu - Platon, Alexandru Macedon, Paris Hilton, Ion Iliescu.

Mi-ar fi plăcut să joc un rummy și să beau bere cu Boris Vian, aș fi fost curios să văd cum și-ar fi personalizat salopeta Monica Bellucci, Nichita Stănescu, Laurențiu Duță pentru că ne lipsea o vedetă, și Oana de la Atomic căci ar fi avut mulți fani în casă.

5.Alege cinci personaje fictive cu care ai vrea sa fii într-un experiment similar. Tot cine vrei tu. Emma Bovary, Anna Karenina, Doamna T. șamd.
 
Mi-ar fi plăcut să vină cu noi Lolita pentru că tot vorbeam despre ea dacă e blondă sau șatenă și aș fi fost curios să văd la cine s-ar fi dat, Dorian Gray în timpul schimbării, Ion, am auzit că-i unul dintre cele mai sexy personaje din literatura românească, Xena pentru un meci de ping-pong, și Chloé din Spuma Zilelor a lui Boris Vian, că-s curios cum arată.

***
Constantin Nimigean se ocupă cu Oitzarisme.ro și revista online Love Issue, două proiecte frumoase de artă și cultură urbană. 

Experience Hotel este un proiect Grolsch - un spațiu unde 14 experimentaliști și-au testat creativitatea pe parcursul a patru zile. Proiectul a fost construit ca o încercare de a răspunde întrebărilor legate de relația dintre timp și creativitate.

Cei 14 care și-au dat acordul pentru a participa la acest proiect sunt: ilustratorul Ana Botezatu, prezentatorul Radio Guerrilla Bogdan Șerban, jurnaliștii Cristian Neagoe, Cristian Lupșa, Vlad Tăușance și Vlad Ursulean, artistul Doru Trăscău, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrița Ioana Blaj, cântăreața de jazz Luiza Zan, coregrafa Mădălina Dan.
Pin It email