Fixaţie: Spector

Gabriela Piţurlea | 19 Ian 2012

O formaţie suficient de bună ca să fie adevărată.

Patru formaţii, în ordine cronologică: Adventure Playground, un exerciţiu hip-hop de adolescenţă din care a făcut parte şi solistul de la Noah and the Whale. Les Incompétents, o indie rockăreală al cărei nume venea de la replica "You know, Kevin, you're what the French call les incompetents" din Singur acasă 1. Ox.Eagle.Lion.Man, o indie întunericeală cu accente de apocalipsă care ar face echipă fantastică într-un concert cu Dead Man's Bones. Factorul comun e solistul Frederick Macpherson, un tip de 24 de ani cu ochelari de hipster şi mâncărimi creative care dau rezultate din ce în ce mai mainstream.

Până acum, Spector, a patra lui formaţie, a fost asociată de ziarele britanice cu The Killers, Jarvis, The Strokes. Un tip insista pe YouTube că sunt noii The Vaccines. Înţepatul de Macpherson i-a băgat în poveste inclusiv pe Kanye West şi Frank Sinatra. Dacă te uiţi la carismă şi la cum sunt îmbrăcaţi el şi colegii lui - fac costumele să pară cele mai tari haine de pe planetă - parcă sare şi-un gând la Franz Ferdinand.

Dar aşa de mare e posibilitatea ca Spector să devină o formaţie din aia bună-n toate, încât referinţele astea nu contează decât în măsura în care te fac să-i asculţi de pe-acum, când nu şi-au lansat încă albumul de debut.

PS: Nu e de ignorat nici factorul Thomas Shickle, model englez. El e basistul.
Pin It email