Limbo

Sebastian Ispas | 17 Mar 2012

Un joc de speriat copii și de enervat oameni mari.

Nicio introducere. Niciun tutorial care să-ți spună ce și cum. Niciun indiciu. Doar un luminiș înconjurat de arbori uriași și cufundat într-o penumbră sinistră. Totul e în nuanțe de gri. Discerni în cele din urmă un puști care face ochi (niște pixeli intermitenți), se ridică din iarbă și se mișcă. Cu cinci taste simple îl călăuzești în căutarea surorii sale.

Asemeni clasicului Abe's Oddysey, Limbo e un platform în care avansezi rezolvând mici puzzle-uri. De la cele mai inofensive – împingi o cutie și te urci pe ea – la cele mai diabolice – schimbi gravitaţia din zbor şi aterizezi unde te jurai că n-aveai cum. Și de parcă sunetele ciudate, coloana sonoră înfricoșătoare și grafica dezolantă n-ar fi destul, creatorii de la Playdead au îndesat lumea bidimensională cu tot soiul de creaturi (umane sau nu), capcane, hăuri, mecanisme cumplite și apă, multă apă, de care trebuie să scapi. Puștiul n-are arme, așa că tot ce-i rămâne de făcut e să fugă și să-și folosească istețimea.

Având în vedere cât de bine arată jocul, e ciudat că n-a fost lansat din prima pe Mac-uri. După mai bine de un an pe Xbox (și jumătate pe PS3) și peste un milion de copii vândute, Limbo a dat buzna în App Store, spre delectarea tuturor fanilor Apple. Îl găseşti și pe Steam, așa că indiferent de platformă, nu mai ai scuze să nu ți-l iei.

Preț: 9.99€
Limbo
Pin It email