Un mix de la Saluna

Paul Petrache | 30 Sep 2017

Andrei Țîrcă, fost toboșar la Moebius, a schimbat macazul și s-a apucat de electro sub numele Saluna. Astăzi îi vom asculta primul EP la petrecerea de relansare a label-ului autohton Local Records, așa că l-am rugat să ne facă un mix și l-am tras de limbă

Ce e Saluna?

O plantă ai zice, nu? E de fapt aliasu' unui băiat simpatic care se joacă cu synthurile.

Cum ai descrie mixul ăsta și ce urmează să facă din noi?

Mixul este ca o plimbare nocturnă cu popasuri în Berlin și puțin prin Detroit. Last stop: terasa MNAC, pe 30 septembrie.

Ce muzică ascultai la 15 ani?


La 15 ani mi-am cumpărat o copie piratată a albumului A Rush of Blood To The Head - Coldplay de la Stambox - parter Unirii. Probabil este cel mai tocit CD din casă și încă sunt atașat de el. Altfel ascultam Limp Bizkit, Linkin Park, Rage Against the Machine. Pregăteam terenul pentru RHCP - Frusciante care urmau sa mă zgâlțâie serios în anii următori.

Dacă Bucureștiul ar fi un album Radiohead, care ar fi?

Aș zice Hail to the thief, pentru că este cel mai neomogen album al lor.

Ultima piesă pe care ai ascultat-o până la refuz

The Durutti Column - Love no More

Când ai descoperit că techno-ul e de tine?

Denumirea de „techno" înglobează mai multe chestii ca o pizza super-supremă. Eu gust mai mult felia melodică a techno-ului, condimentată cu pad-uri nostalgice și drum-machines optzeciste. Am băgat muzică prin baruri in perioada 2013-2015, mai mult for fun, și mergeam pe-un deep house / post-dubstep / disco. Apoi m-am sucit cumva brusc și mi-am construit rapid un playlist nou, mai ritmic și mai „rece". Așa mi-a venit.

Ce brief i-ai dat lui Tudor Jurgiu pentru clipul de la Grace?

Nu i-am dat niciun brief, am avut încredere în el. Am avut o primă întâlnire prin centru, la care eu am băut bere și el gin tonic. Am avut un brainstorming foarte amuzant care ducea spre niște scenarii total SF, fără nicio legătură cu bugetul real infim al clipului. Țin minte că la finalul serii ne tot salutam în italiană pe stradă for some reason. În fine, câteva săptămâni mai târziu, ne-am întâlnit iar și Tudor mi-a povestit de ideea asta cu o somnambulă care este îngrijită de iubitul ei în cadrul unui joc ciudat. Eu am clickuit imediat.

Recomandă-ne un outfit dintr-un film cu care să venim îmbrăcați la party-ul de relansare Local Records

Păi cum, n-ați auzit? Se intră doar pe bază de costumație Korben Dallas + Leeloo din The 5th Element. Sau pe muul-tii-pass.

***

Local Records, label digital de muzică electronică, se relansează sâmbăta asta, pe 30 decembrie, pe terasă la MNAC. În afară de Saluna, îi vom mai asculta pe Droict, Minus și Alexandru Jijian, începând cu ora 19:00. Tot ei vor pune și la after-party-ul de la Kran.
Pin It email