Cele mai iubite 5: Alexander Costin

Alexander Costin | Redacția | 24 Ian 2013

Cruiser Globe Bantam, șosete colorate, geantă self-made, No Eye Patch T-shirt, pantaloni negri.

Deoarece în majoritatea timpului petrecut afară mă deplasez cu skate-ul, contează să fiu îmbrăcat dacă se poate cât mai lejer în partea de jos, blugi elastici și niște skate shoes negri mai simpli, iar în partea de sus maieu cu o cămașă, o geacă de blugi sau, de multe ori, cu un sacou pentru dublarea persoanelor care zâmbesc când mă văd împingând pe stradă kinda' cool lookin'. Hainele de la prezentările de modă merg introduse în garderoba de skate cruising într-o oarecare măsură, însă la un skate session pe bune nu au ce căuta. Doar blugi, șiret la pantaloni că-i mai comod, un maieu și-un hanorac, dacă e frig.

Skate-ul

Imposibil să plec fără el de acasă de vreo 9 ani încoace. Vara trecută am primit de la prietena mea un cruiser Globe Bantam (un skate mic pentru plimbat, cu roți moi care nu fac gălăgie) și nu m-am mai dat jos de pe el de atunci. Mă duce peste tot rapid (castinguri, oraș, la piață ha ha). Să dai talpă e gratis: nu poluezi, faci sport și picioare de felină, vezi orașul mai bine dacă ești într-un loc nou, înveți străzi, nu stai în trafic și dacă te plictisești îl bagi în ghiozdan, că-i micuț.

Geanta self-made
Cum tot sunt un român bun-la-toate, de mult timp doream să-mi fac o geantă din piele care să arate cum vreau eu, da' n-aveam piele. Am găsit la un SH o haină din piele de căprioară, am purtat-o vreo lună și după, am tăiat-o. Materialele au zăcut până anul trecut, când m-am decis să o meșteresc. 

Cum nu am nicio treabă cu croitoria, mi-a luat ceva să o desenez și să o cos de mână pe toată. Voiam catarame metalice aurii, nu am găsit nicăieri, așa că mi-am luat de la Hornbach o bară de 0.6 cm din alamă și am început să o bat cu ciocanul pe o piatră, în spatele blocului, în timp ce mama, de pe geam, râdea de mine și mă ruga să îi fac și ei niște linguri dacă tot mă ocup cu fierăritul.

Când am terminat-o, m-au felicitat toți. Am primit laude și din partea Corinei Vlădescu care la un event de-al ei mi-a spus cât e de tare. Am mai avut cereri de la oameni să le fac și lor și le-am promis că pe la 30 de ani, când îmi cedează gleznele, mă fac designer. De atunci, mi-a purtat noroc, am avut-o la castinguri în Barcelona și cu ea am făcut toate show-urile de băieți de la fashion week-ul lor, The Brandery.

No Eye Patch T-shirts
Tricourile cu cele mai tari mesaje nu au cum să lipsească de pe mine. Colecția Bagabonți și Combinații cu mesaje de genul: Bătaie& Amendă, Cannabis& Biborțeni, Apă Plată& Lămâie, Ciocolată& Minore, Ceapă& Slănină pentru anotimpul rece; Le Hero și multe, multe altele care o să apară odată cu lansarea oficială a colecției. În general sunt fan al maiourilor albe și negre, deci la vară cred că o să îmi tai mânecile la toate tricourile NEP.

Pantaloni negri skinny
Toți blugii mei sunt strâmți și negri. Îmi place negrul, e simplu și mă face să par mai slab. Am niște probleme cu kilogramele în plus. Nu?

Ciorapii portocalii
Nu știu de ce, doar îmi place mie cum se vede combinația negru-portocaliu/negru-bej/negru-roșu/negru-galben. Se face un contrast tare și uneori îmi asortez ciorapii cu roțile de la skate. Încă nu mă îmbrac chiar cum îmi doresc eu, nu sunt niciodată mulțumit în totalitate de mine în orice fac, iar asta mă ajută să progresez știind că mereu se poate mai bine (dar asta n-are legătură cu ciorapii, evident).

_

Alex are 23 de ani, e născut pe 23 august (data, nu stadionul) în București, iar lumea de la concursurile de skate pe care de obicei le câștigă îl știe sub porecla de „Mullen”. A pornit proiectele Skating The Fish și Skatemap Romania împreună cu Mihai Tuhari. Momentan locuiește cu prietena în Barcelona și lucrează mult să își ducă modelingul la un nivel mai ridicat, agenția-mamă fiindu-i ICON Barcelona. Până acum a prezentat pentru Custo Barcelona, Replay, Slazenger, Goubi, Keyone, FreeGun etc.

De curând, a făcut clipul Barcelona Cruising Fever care, spune el, „ar trebui să arate exact ce s-a întâmplat cu mine de când am primit cruiserul [Globe Bantam] și am fost lăsat liber să bântui străzile Barcelonei. Videoul este făcut de mine în totalitate (skating/filming/editing): filmeză cu trepiedul, du-te-vino, apasă record, încearcă, ratează, vino iar, încearcă-ratează, pleacă acasă fără nimic filmat că nu mai e baterie, vino a doua zi, ia-o de la capăt până iese cadrul, trickul etc.” Post-muncă, răsplata: celor de la Globe le-a plăcut mult clipul și, nu numai că-l vor promova, dar Alex va apărea la vară într-una din reclamele lor.
Pin It email