Cele mai iubite 5: Ioana Tîrziu

Ioana Tîrziu | 09 Ian 2013

Geanta de voiaj Camelot, rochia de la Pull & Bear, costumul de baie vintage furat de la mama, bluza cu paiete aurii H&M, trench-ul găsit într-un SH.

Geanta de voiaj Camelot
Pur și simplu am dat peste ea prin casă, nu am nici cea mai vagă idee de unde a apărut, dar mi-am apropriat-o instant și e singura geantă de voiaj care nu e aruncată cu neatenție în dulap, ci stă la loc de cinste în camera mea. Din simplul motiv că îmi place să mă uit la ea și să îmi imaginez cum o să ies odată dintr-un aeroport peste mări și țări îmbrăcată într-un trench elegant, cu niște ochelari de soare mai mari decât fața mea, o să o arunc nonșalant în spatele unui Cadillac DeVille din 65 și o să îi dau înainte pe autostradă.

Rochia de la Pull&Bear
E genul de rochie cu care ai o relație complicată, dar nu ai cum să renunți la ea. Ca un prieten imatur care se îmbată și te bagă în probleme, sau un talisman magic bizar de care nu ești sigur sută la sută niciodată că o să încline spre bine sau rău. Prin urmare te îmbraci frumos, îți faci părul, îți pui cele mai înalte tocuri și speri că în seara asta o să cunoști un băiat simpatic, în loc să te trezesti de dimineață cu zero amintiri ale serii trecute, ascultând poveștile prietenilor tăi și punându-ți mâinile în cap cu jurăminte de a nu mai părăsi casa vreodată.

Costumul de baie vintage de la mama
L-am găsit demuuult, când eram foarte mică și scotoceam prin dulapurile mamei, îi purtam pantofii prin casă, îi probam hainele și mă hotăram ce și cum să fur de la ea din dulap când voi fi mai mare și costumele ei de baie nu vor mai atârna lălâi pe pieptul meu plat. Acum că am reușit să îl fur, îl port tot timpul, și aș putea zice că și-a depășit menirea inițială. A devenit pe lângă costum de baie un fel de body pentru momentele alea în care te trezești de dimineață și te simți mai pin-up decât în alte zile.

Bluza cu paiete aurii de la H&M
Deși nu mă leagă neapărat niciun eveniment special de ea, e totuși bluza mea preferată tocmai pentru că e atât de ușor de purtat. Arunc o pereche de colanți pe mine și sunt gata de colindat orașul. Dacă am chef să fiu fancy pot să mă îmbrac doar în negru în rest, iar dacă am chef să fiu playful pot să arunc un hanorac de fâș colorat peste, fiindcă bluza asta pare să se lipească perfect de orice film.

Trench–ul găsit într-un SH
Hăinuța asta am găsit-o acum vreo trei veri căutând comori într-un SH din Ștefan cel Mare, în timp ce un domn vag alcoolizat și la bustul gol mă urmărea insistent prin magazin clătinându-se și întrebându-mă dacă cele 5 cămăși pe care le colectase cu mare atenție sunt de damă sau nu. Văzând iminenta lui nevoie de o cămașă l-am asigurat că erau, rezumându-mi și eu căutarea cu acest trench care m-a costat fix 5 lei, dar m-a făcut la fel de fericită ca inelul de plastic pe care îl găsești în pufuleţi cu surprize când ai 5 ani.
_

Ioana Tîrziu face 23 de ani anul ăsta și e studentă la Arhitectură. Prima ei experiență în domeniu a fost un internship de o săptămână în timpul Bienalei de la Veneția. În prezent cam pierde vremea și visează să facă urbanism în America de Sud. 


Cele mai iubite 5 de până acum.

Pin It email