Cele mai iubite 5: Oana Rusu

Oana Rusu | 18 Mai 2016

Lănțișor cu serotonină, cercei de Beyoncé, satorisani, geacă galbenă de ploaie, fustă semi-transparentă.

Relaţia mea cu ţoalele a început în momentul în care m-am despărţit de scutece. Bunica îmbrăca fetiţa frumos, uneori schimbând outfituri şi de 6 ori pe zi, nu pentru că le murdăream, dar îmi plăcea să testez tot felul de combinaţii de bodyuri şi fustiţe. Chestia asta mi-a rămas în sânge şi de fiecare dată când plec iau cu mine un bagaj cu de 3 ori mai multe haine decât aş avea nevoie; „poate plouă”, „poate am chef să port asta” sau „poate am chef să beau Bloody Mary şi culoarea asta ar merge bine cu paharul”.

Modul în care ajung hainele de câţiva ani în posesia mea este dubioso-amuzant. Cu shoppingul nu prea sunt prietenă, ori mă uit pe net înainte, mă hotărăsc ce vreau şi petrec maxim 5 minute în magazin, ori fac un fel de speed dating cu magazinul: intru şi alerg prin el alegând repede primele două-trei chestii care îmi sar în ochi. În principal tot bunica îmi hrăneşte garderoba, alege şi combină haine între ele până îmi trimite vreo 3 saci plini cu boarfe. Stilul meu n-a fost niciodată o ştiinţă exactă. Am avut şi o perioadă de emoială obosită de care îmi e total ruşine şi încă încerc să înţeleg cum puteam să mă îmbrac în blugi şi tricouri prea colorate când aveam haine brodate manual în dulap. Nu purtam fuste şi pantaloni scurţi aşa că nu m-am bronzat pe picioare vreo doi ani. A existat şi o perioadă, pe la 8-9 ani, în care am purtat uniformă în fiecare zi, dar peste puneam o super blăniţă MOV pe care o voi iubi mereu, chiar dacă nu o mai am de mult. In liceu am purtat haine de skaterime, Vanși şi hanorace Adidas, blugi skinny şi tricouri. Acum un an am început să experimentez la capitolul vestimentaţie şi îmi pun mai mult în valoare sexualitatea. Îmi place mult să port fuste, topuri cu burice goale şi/sau spatele gol, tocuri (mai nou), tot felul de rochii şi pantaloni cu talie înaltă.

Mi-e foarte greu să aleg numai 5 lucruri care îmi sunt aproape de corazon, aşa că în afară de primul lucru de pe listă, restul au fost alese la întâmplare dintr-un bol cu 11 hârtiuţe pe care sunt 11 lucruri absolut minunate (promit) care îmi sunt dragi.

Lănţişorul cu serotonină

L-am primit de la T. de Crăciun. Tocmai terminasem o discuţie despre cum eu nu cred că existe surprize în pungile de chipsuri, el mi-a întins o pungă proaspăt deschisă şi mi-a zis să încerc. Primul lucru pe care l-am scos a fost o punguţă în care se afla acest lănţişor. E simbolul chimic al serotoninei şi a stat la gâtul meu doar o zi. S-a rupt a două zi după ce l-am primit şi de atunci îmi tot promit că o să îl duc la reparat.

Cerceii supradimensionați


Sunt cerceii mei rotunzi şi mari pe care toată lumea îi bagă în categoria piţipoancă/cocalară. Ei bine, eu nu sunt de acord. Pe mine cerceii ăştia mă fac să mă simt super sigură pe mine şi să merg pe stradă de parcă dacă deschid gura şi încep să cânt o să am vocea lu’ Beyonce, buzele Rihannei şi 20 de dansatoare în spatele meu.

Satorisanii

Sunt pantofii mei magici cu talpă verde şi detalii roz, talpă ortopedică şi muuuuuuult swag. Sunt cei mai comozi pantofi pe care i-am avut şi nu prea mă îndur să port altceva de când îi am.

Geacă de ploaie

Niciodată nu mi-a plăcut culoarea galbenă. Mi se părea că e o culoare bolnavă, un fel de culoare cu pneumonie, dar când am văzut geaca asta în dulap am ştiut că o să o port mult. Mama o luase pentru fratele meu, dar se pare că dacă pe etichetă scrie 8-10 ani este posibil să îţi vină şi la 18.

Fusta semi-transparentă

Este mai mult o bucată de material semi-transparent pe care mi-l prind în talie cu un arici şi arată foarte bine. L-am găsit în dulap printre costumele mamei mele şi l-am confiscat, ca să zic aşa. Un secret despre fusta asta: fură inimile băieţilor.

***
Pe Oana Rusu o știi sigur ca fiind Aurora, prietena mai pragmatică a Larisei din Lumea e a mea, sau de prin pozele de la evenimente de film, unde e mereu îmbrăcată mișto. Oana are 18 ani și s-a născut în Chișinău, după care a ajuns în București. În liceu a făcut parte din trupa de teatru Brainstorming, unde era colegă cu Carol, iar acum e a 12-a la Colegiul de Arhitectură. O mai poți vedea în scurtmetrajul Dumneavoastră, tu, unde joacă alături de Ana Covalciuc și Costel Cașcaval. 
Pin It email