Espadrile pentru băieţi

Iulia Voicu | 05 Mai 2012

Multe, colorate, gata de plimbare vara asta.

Salvador Dalí, Pablo Picasso și Cary Grant au fost fotografiaţi purtându-le. Espadrilele sunt unele din cele mai practice încălțări de vară, iar confecționarea lor are o lungă istorie. În Spania, spre exemplu, încălțările din iută împletită sunt folosite de localnici încă din secolul al XIV-lea. 

Cu talpa ușoară din sfoară și restul din bumbac sau chiar in, espadrilele oferă ventilația care-i permite pielii să respire. Purtate cu pantaloni lungi sau scurți, relaxează alegerile vestimentare și împrumută din aerul lor boem de vacanță.

Pentru vară 2011, Prada s-a lăsat inspirată de talpa espadrilelor și a creat un pantof-hibrid: un pantof cu notă retro-elegantă (reinterpretând pantoful Oxford), cu relaxarea pe care o are espadrila (talpa de sfoară) și accentul ludic al unui pantof de bowling. Sunt pantofi mai greu de purtat, dar care se asortează perfect cu o doză de autoironie.

Nici Adidas n-a rămas indiferent la espadrile și a lansat o colecție de teniși de pânză în culori tari cu talpa de sfoară și un aer urban. Colecția de primăvară-vară 2012 Armani a făcut din espadrilă un obiect de lux, păstrând talpa de sfoară, dar adăugând piele de crocodil în diverse culori. La fel și Ralph Lauren, care vede piciorul bărbatului plimbându-se vara în espadrile din piele întoarsă fină.

Revenind la alegeri mai puțin pretențioase și mai bune de tăvălit prin nisipul din Vamă sau prin praful din oraș, Topman sau Office.co.uk au espadrile cât cuprinde, cu prețuri la fel de lejere ca ele.
Pin It email