Imaginarium: Chotronette

19 Oct 2012

Laura Cazacu, Silvia Chiteală și 11 lucruri care definesc universul rochiilor pe care le fac.

Ne-am cunoscut în mod paradoxal la cercul de matematică, unde amândouă nimeriserăm din greșeală și umpleam caietele cu mâzgăleli. Am făcut liceul împreună și, dacă am fi fost într-un film american cu adolescenți, am putea doar să spunem că am fi stat la mese diferite la prânz. Printr-o coincidență am devenit prietene și, după ce ne-am apucat să studiem pentru carierele pe care ni le-am ales dar ne-am decis să nu le urmăm, ne-am hotărât să facem ce ne place. Asa a început Chotronette, așa s-a născut și titlul: încâlcit, încărcat și inventat ca să ne reprezinte.

Lemony Snicket's - A Series of Unfortunate Events 

Este filmul pe care l-am putea vedea proiectat la infinit în curtea ticsită de pânze de păianjen a lui Miss Havisham.

Tea party cu Salman Rushdie şi John Fowles
Într-un viitor ideal acesta ar fi titlul unui double date cu minţile preferate. Între versete satanice şi colecţionari patologici am sorbi cu ochi mari o ceaşcă de ceai, ascultând Sex Pistols.

Burlesque pin up girls
Dita von Teese & Suicide Girls. Nu încercăm să detronăm frumuseţea clasică, dar pentru noi expresivitatea este mai fascinantă. Tatuajele, părul vopsit în culori neon, piercingurile le percepem ca o expresie a personalităţii şi ne inspiră. Dita von Teese reprezintă o categorie aparte – the-hot-spicy-and-different diva.

Kitsch estethique
Fecioara mexicanilor. Plecând de la premiza că more is more, nu putem să nu apreciem cultura mexicană folk-art şi imaginile halucinante cu Fecioara Maria inundată de culori şi poleită cu sclipici.

Tim Burton

Suntem îndrăgostite de personajele periferice ale lui Tim Burton. De la Edward Scissorhands la personajul Winonei Ryder în Beetlejuice, toţi au format cultul the freak in the corner. Nu ştim cum ar fi supravieţuit universul fără ca Burton să creeze personajul dandy-ului victorian pe care Johnny Depp pare că l-a preluat şi în viaţa reală. Nu putem să nu amintim şi stilul Corpse Bride al Helenei Bonham Carter, care din micuţa englezoaică naivă a devenit o muză excentrică.

Fotografia suprarealistă
Fiindcă ne axăm foarte mult pe percepţia vizuală, suntem obsedate de imaginile cinematografice pline de stereotipuri stridente. Aşa că am dezvoltat o pasiune pentru Miles Aldridge. Întotdeauna e interesant să vezi ce se ascunde sub pojghița de normalitate – mai ales când aceasta acoperă tot felul de suburbii de plastic: femei cu rimelul scurs înjunghiind prăjituri sau neveste disperate împingând cărucioare goale.

Hot indie androgynous guys
Alex Turner, Devendra Banhart, Cillian Murphy, Vincent Gallo.

Hipsterimea creativă
Ne înconjoară. Ne distrează. Ne inspiră.

Carnivale & circus music
Latura întunecată: gemenele din The Shining şi clovnii lui Stephen King, femeia cu butucul şi piticul dansator din Twin Peaks, animalele împăiate din muzeele de Ştiinţe Naturale.

Insane Haute Couture
John Galliano, probabil singurul om din lume care poate să arate effortlessly cool cu o coroană de aur, cu look-ul lui d'Artagnan şi cu mustăţile lui Dali. Cum să nu adori omul care şi-a făcut debutul în modă făcând ca o prezentare cu jachetele îmbrăcate pe dos şi bijuteriile zdrobite înainte de a fi purtate să arate genial?

Înclinaţii bipolare
Ne plac oamenii care trăiesc la extreme, care fac din pasiuni obsesii, care ar putea să te convingă că pământul e plat şi care te inspiră să crezi mai mult în viziunea subiectivă.
Pin It email