Obsesiile Mirelei (4)

Mirela Petre | 02 Noi 2014

Un platou de obiecte (și nu numai) pentru care-și roade unghiile Mirela. Colier BDSM, carte cu fotografii de modă tineri care rup, adidași Mary Katranzou, traistă cu Wes și pantaloni din piele cu bluză sport-porno.

Colierul contrastului

Azi, la Casa Universitarilor din Dionisie Lupu, nr. 46, e în plină desfășurare ediția nr. 12 a târgului de bijuterie contemporană Autor. 43 de designeri români și internaționali își expun anul acesta cele mai noi colecții. Printre piesele în jurul cărora e foarte posibil să dezvoltați obsesii, așa ca mine, se numără și cele semnate de Andreea Mogosanu sub brandul Moogu. Cum e colierul ăsta din piele, argint și pietre mici, negre, de zirconium, realizat cap coadă manual. Mi-a furat mințile cu puternicul contrast dur-fragil, plus sugestia BDSM deloc subtilă. (de la 11:00 la 20:00, 10 lei intrarea; Colier Love Breath, 910 lei)

Fotografii de modă tineri care rup

Ce faci când ai o oră de pierdut între școală/muncă și filmul cu o prietenă? Intri în Cărturești, bineînțeles. Mi s-a întâmplat din nou zilele trecute, ocazie cu care am descoperit, printre altele, cartea Fashion Photography Next de Magdalene Keaney. Nu e doar o carte cu poze, așa cum ai crede, ci o mini-enciclopedie cu peste 30 de fotografi de modă tineri, explicați și puși în context. Cum moda e fixată pe orice e nou și fresh, cartea își propune să adune exact acei fotografi care promit să devină viitori zei ai industriei. Cartea e bună și utilă și pentru cine e pasionat de modă și fotografie, dar și pentru cine vrea să o așeze pe masa de cafea ca să pară mai cult. (160 lei, Cărturești) - 21 de tineri fotografi români

Mary Katrantzou x adidas Originals

Designerul londonez cu origini grecești e pe cai mari anul ăsta. După ce a semnat costumele pentru baletul din New York, Mary Katranzou semnează o colecție de sneakerși, plus câteva rochii și bluze, pentru adidas Originals. Sneakerșii sunt partea centrală a colecției de colaborare. Au la bază modele purtate de campioni din toate timpurile, pe care le-a reinterpretat folosind suprapuneri de materiale, imprimeuri tip caleidoscop și multă culoare. Intră în magazine începând cu 15 noiembrie. (preț la cerere, magazinele adidas Originals)

Traista cu Wes

Zilele astea am primit friend request pe Facebook de la Margot Tenenbaum. Mi-am amintit că și eu mă visam Madonna când eram mică. Madonna aia de pe albumul Erotica și apoi aia de pe Ray of Light. Eram așa de fixată pe muzica ei că nu mai aveam răbdare să primesc albumele cadou. (Nu, nu aveam internet ca să le ascult pe replay la infinit, cum fac acum). În schimb, înregistram piesele date pe televizor direct pe casetă. Aveam o singură șansă, o dată la câteva ore, când postul dădea clipul respectiv, și mereu o stricam pentru că nu mă puteam abține să nu cânt și eu peste. M-am amuzat în sinea mea de diferențele astea de generații, și i-am dat accept. Fetei ăsteia și tuturor Tenenbaumilor închipuiți le dedic traista cu Wes. (22 dolari, society6.com)

Alexander Wang x H&M

Nu mă pot decide dacă îmi plac mai mult pantalonii din piele sau bluza cu transparențe. Și împreună, și separat. Pantalonii sunt din piele și au un aer de puști obraznic, dar educat, care sigur o să facă o tâmpenie, dar pe care n-ai cum să te superi că ți-e drag. I-aș purta cu o cămașă albă, cu o croială impecabilă, încheiată până la ultimul nasture. Bluza cu inserții transparente, specifică stilului Wang, îmi amintește de colecția SS13 de care am fost mai mult decât obsedată la vremea respectivă. Noroc meu și al altora ca mine că s-au aliniat planetele și Wang a semnat colecția asta pentru H&M. Aș purta bluza asta fără sutien, evident, deci mai rar, că nu merge în orice context. Ar deveni versiunea mea de naked dress, aia pe care dai vina a doua zi dimineață pentru deciziile proaste din noaptea precedentă. (249 euro, pantalonii din piele și 129 euro, bluza, magazinele H&M)
Pin It email