Stil: Hanne Gaby Odiele

Gabriela Piţurlea | 09 Apr 2012

Hanne Gaby Odiele e modelul la care să te uiți când ți se pare că nu ai suficient curaj.

Fotografia de la cea mai recentă săptămână a modei de la Paris, în care Hanne poartă pantaloni scurți Balenciaga, un top minuscul și o jachetă fuchsia, a circulat pe toate blogurile de modă în ultimele luni. N-a fost prima oară când lumea s-a minunat de ce poate face belgianca de 23 de ani cu hainele, dar a fost o confirmare clară că ce poartă în timpul liber e mai interesant decât ce poartă pe catwalk.

Ca să înțelegem un pic cu cine avem de-a face, Hanne a fost descoperită la un festival de rock. Un șofer a lovit-o cu mașina în New York când avea 18 ani, rupându-i ambele picioare și punând-o pe bară vreme, iar ea a abordat problema cam așa. Are un Mercedes Benz din anii 1970 și un apartament mic, burdușit cu haine. Într-un interviu dat pentru Modelinia, sfatul ei vestimentar a fost don't be shy, but keep it classy.

Dacă e ceva ce o evidenţiază e modul în care reușește să treacă de la cele mai băiețoase ținute la cele mai elegante, menținând mereu un simț al culorii și al formelor care strigă numele ei. Nu se refugiază decât foarte rar în negru, știe că are talie și o arată de câte ori poate, iar când vine frigul, Hanne ia lălâul și face din el coolness pur. Sunt zile în care-și abordează ținutele ca pe un proiect, iar atunci poate fi intimidantă: poartă tocurile care altfel nu-i plac, machiajul pe care altfel îl evită, suprapunerile de imprimeuri pe care nu multe ar avea curajul să le încerce. Dar chiar și așa, de cele mai multe ori, e fix tipa aia care ar ști să te învețe și fotbal și modă de lux, și le-ar aborda pe amândouă de parcă ar fi cele mai firești și întâmplătoare lucruri de pe planetă. 
Pin It email