Subset se trage de şireturi

Gabriela Piţurlea | 14 Iun 2012

Tricouri eco strânse-n părți.

Irina Constantin (23), Alexandra Abraham (25) și Cristiana Pițu (27) au bifat temă după temă de grup cât au fost colege la secția de modă de la UNArte. Au îmbrăcat o gheișă dintr-o fotografie în punkeriță, tranformându-i umbrela în creastă; s-au jucat cu accesorii pe o rochie neagră, testându-i versatilitatea. Puse să lucreze singure le mai copleșea lenea, dar de fiecare dată când făceau echipă se organizau și funcționau cu eficiență maximă. De-asta după absolvire li s-a părut firesc să continue cumva cot la cot.

Toamna trecută Irinei și Cristianei le-a venit ideea unui brand prietenos cu mediul. L-au numit Subset: Dacă fiecare membru al mulțimii A este și membru al mulțimii B, atunci A se spune că este submulțime (subset) a lui B. Noi suntem A, B este industria modei. Alexandra li s-a alăturat și așa a ieșit un un proiect eco-friendly care se bazează pe procesul de upcycling. Nimic nu e lăsat să se piardă. Fetele lucrează cu țesături considerate capete de serie, cumpărate din depozite, iar resturile de materiale rămase în urma croirii hainelor devin elemente cu valoare funcțională și/sau estetică.

La Ne tragem de șireturi, colecția de start, accentul cade pe multiplele posibilități de a purta o haină - șireturile modifică forma tricourilor, o fustă poate fi purtată și ca rochie. Planul Subset e ca la această linie de bază să adauge modele noi până vor fi întors ideea din spatele ei pe toate părțile. Nu e un joc bazat pe tendințe, ci mai degrabă pe creativitate și provocări constante. Și pe chimia unui trio care, de la pus creastă unei gheișe dintr-o poză la pus haine pe tipa mișto de la semafor, dă mereu reacţii bune.

Hainele costă între 100 și 180 de lei. Colecția toată pe Facebook la Subset
Pin It email