Ultima picătură

Marc Solomon | 26 Mar 2013

Cronici scurte pentru filme scurte - Keith Reynolds Can't Make It Tonight, Felix Massie, 2007. O recomandare ShortsUP.

Felix Massie este un regizor, scenarist și animator londonez, care a făcut o serie de scurtmetraje, categorizate de către Massie însuși ca stick-death animation, I Can't Colour In (2002-2003).

Au urmat alte scurtmetraje: Soundscape (2005), The Surprise Demise Of Francis Cooper's Mother (2008), Satisfactory (2006) ), cel mai premiat și cunoscut dintre ele fiind Keith Reynolds Can't Make It Tonight (2007, prezentat în 2009 la Sundance).

Keith Reynolds lucrează de opt ani la aceeași companie. Ziua care ni se arată nouă în film este ziua în care Keith ar trebui să fie promovat. Sau cel puțin așa speră el de ceva vreme.

Deși este o animație, fiecare element al filmului este construit în așa fel încât să-ți dea o senzație de realitate. Povestea nu sparge tiparul ieșirilor de la birou (favorita mea rămâne cea din Office Space (1999) în care trei angajați ciomăgesc o imprimantă pe un câmp gol) și nici realizarea animației nu excelează, dar umorul negru al scurtmetrajului este într-adevăr original și de bun gust, deși foarte sec.

Massie își împarte planurile vertical, fiecare plan nemișcat având în focus câte un etaj, singurul plan care arată tot blocul (fără să ne arate ce este în el) este cel dinaintea secvenței-titlu. Ar fi fost mai interesant să ni se dea o imagine de ansamblu a blocului.

Keith Reynolds Can't Make It Tonight
este o analiză amuzantă și cvasi-dură a ironiei sorții și a absurdului în viață. Doar că e puțin cam prea simplistă din punct de vedere vizual.

Nota: 7/10

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pentru o extraporție de scurtmetraje intră pe shortsup.ro
Pin It email