7 fotografi SUB25 (ediţia a III-a)

Constantin Nimigean | 18 Mar 2014

Constantin Nimigean, tată și mamă Oitzarisme/LOVE ISSUE și selecția lui de fotografi români în creștere pe 2014.

Dragoș Mălăescu, 24, este student la medicină iar în timpul liber este fotograf amator, după cum se auto-descrie, deși mi-e teamă că amator e prea puțin spus. Foarte pasionat de fotografie, s-a apucat de cercetat domeniul folosind din ce în ce mai multe camere pe film ale căror rezultate le procesează în laboratorul personal de acasă. Pe 25 martie are expoziție de fotografie conceptuală, Without Face la Odeon, să mergeți și să-mi spuneți cum a fost.

blog.dragosmalaescu.com
 
Fregoli Cotard, 24, a studiat UNArte la București și se ține de două jurnale personale. Unul este ZILNIC încă din 2013, unde postează câte un cadru și, uneori,  un scurt gând personal iar celălalt este unul cu fotografii pe film. Curiozitatea personală ar fi până când poți ține un astfel de jurnal? Am încercat și eu unul zilnic și mai mult de trei luni n-a mers.

fregolicotard.tumblr.com
 
Alexandra Badea, 24, este studentă la arhitectură. A fost prin spitale și dispensare să facă poze la scaunele care așteaptă să fie ocupate de oameni care așteaptă. Mi-a plăcut atmosfera comunistă, contrastul de culori dintre scaune și decoruri, dar și plantele care păreau că așteaptă și ele ceva. Mai are câteva imagini faine pe flickr.

behance.net/alexandrabadea
 
ROK, 24, este din București și fotografiază mult pe 35 mm zona underground a Bucureștiului, dar selecția aleasă pentru SUB25 vine de la mare. Recent a self-made-uit o publicație București București – Toți băieții tu îi crești care poate fi răsfoită aici. Mi-a spus că ar vrea să o scoată în serie de 50 curând și dacă vă place ideea căutați-l și rezervați-vă exemplarul.
 
rokrokrokrokrok.tumblr.com
 
Pe Lucia Dinescu, 20, am descoperit-o pe Facebook cu o serie care mi s-a părut extraordinară: Before Coughing / Laughing / Sneezing / Yawning / Having an Orgasm - In my almost Muybridgian act I attempt to demonstrate the humorous similarity between certain facial expressions. Găsiți voi diferențele.  Este studentă în anul doi la foto-video în Bucuresti iar momentan este Erasmus în Germania.

ruia.tumblr.com
 
Serioja Bocsok, 23, este printre preferații mei dintre „tinerii fotografi contemporani români”, să zicem. lucrează la o serie despre „granițele României cu alte state create pe cursul unor ape”, serie ce se va transforma într-o publicație la un moment dat. „Plecând de la fotografia documentară ca interes principal, am ajuns între timp să folosesc ocazional aceeași estetică, doar că într-o notă mult mai personală, cele mai multe dintre fotografii ajungând în cele din urma pe trctrl.tumblr.com, care e un jurnal aleatoriu din punct de vedere cronologic, un inventar de imagini realizate în tot felul de situații sau locuri.”

trctrl.tumblr.com
 
Cristina Matei, 22, mi-a atras mai mult atenția când am aflat că a fost închisă împreună cu alți fotografi, patru băieți, într-o cameră cu o cameră foto Contax II și zece filme. Rezultatul îl găsiți în Caietele SUB25 #1. Pe unul dintre site-urile ei spune că va fi Nude Photographer și nu-i putem ura decât mult succes. O găsiți pe Facebook

Making-of de la materialul cu cei 5 fotografi

Recolta de fotografie de la edițiile precedente 
Pin It email