Abducted, de Claudia Cristea

Claudia Cristea | 26 Mar 2013

Sunt o ardeleancă crescută la București. Uneori spun cuvinte care aici nu există. Îmi plac cărțile psihologice și cele pentru copii. Iubesc animalele, în casa în care am crescut avem patru câini și o pisică. Anotimpul meu preferat va fi mereu vara.

Proiectul Abducted

În Anglia am stat trei ani, durata facultății de fotografie pe care am făcut-o într-un oraș minunat, Brighton, pe care l-aș revizita oricând cu mare plăcere. Timpul meu petrecut in Anglia ca studentă a avut ups and downs. Per total a fost o experiență foarte bogată, care m-a schimbat ca persoană, dar presărată cu multă melancolie, care a avut ca rezultat întoarcerea mea acasă, în București. Ce m-a ajutat a fost faptul ca nu eram singură în această călătorie, ci înconjurată de mulți oameni care îmi împărtășeau sentimentele față de această dislocare. Oameni cu care am locuit, prieteni pe care mi i-am făcut, toți studenți din alte țări. Dintre ei i-am ales pe cei care îmi erau cei mai apropiați ca să exprim sentimentul de outsider, care pentru mine, ca și pentru ei, era foarte real. Am vorbit mult cu fiecare în parte, ca să aflu care le sunt fricile și să găsesc un loc în care știam că nu se simt în largul lor. Acest discomfort fizic urma să fie mesajul meu către privitor.

Nu vreau să vorbesc foarte mult despre ei în parte, pentru că ideea e să fie văzuți mai întâi ca un grup de oameni, iar individual abia prin a 2-a fotografie. I-am rugat pe fiecare în parte să-și aleagă un obiect de care sunt atașați emoțional, care să ajute la a crea o poveste despre ei. Pe lângă rezultatul final, vizual și conceptual, prin acest proiect am atenuat acest sentiment de neliniște, atât pentru mine, cât și pentru participanți. Într-un fel ne-a unit în melancolia noastra. Într-o anumită măsură, proiectul este un autoportret.

Pe viitor vreau să am compania mea de fine art printing. Deja am început să mă pregătesc pentru asta.

Claudia pe Flickr.
Claudia pe Behance.
Pin It email