Ioana Cîrlig are un proiect foto la închisoarea Târgşor

Redacția | 09 Apr 2012

Ioana a început un proiect foto la închisoarea de femei Târgșor și mai are nevoie de o mică finanțare.

Ioana Cîrlig are 25 de ani, deși pare de 17, la cât de agitată și energică e. A făcut o școală de imagine de film și a lucrat ca fotograf de presă. Proiecte personale de ale ei au apărut în Vice - seria Time is not your friend, în Jurnalul Național - un story despre o familie din Copșa Mică și în Decât o Revistă #3, când a făcut reportajul foto pentru articolul despre un punkist de 16 ani, Otto Barbarul. Îi plac pozele lui Rafal Milach și cărțile lui Vonnegut și Palahniuk. De fapt, îi plac o groază de lucruri.

Obsesia cu Târgșorul o are de câțiva ani și a tot încercat să intre acolo. Dana Cenușă de la Administrația Națională a Penitenciarelor i-a fost de mare ajutor și acum 3 săptămâni a primit ok-ul. Are voie să fotografieze în fiecare miercuri, când sunt mai mulți gardieni, preț de câteva ore. După ce le-a explicat proiectul, a reușit să obțină și vizite în camerele deținutelor, unde poate sta 10 minute cu fiecare.

Pozele le face pe film lat, pătrate, și altele cu un Polaroid. În 10 minute, Ioana îi face portretul unei deținute și-și notează răspunsul ei la întrebarea "de ce ți-e dor?". Nu vrea să plece de acolo c-un portret, ci c-un moment de intimitate cu fiecare.

Ioana mai are 7 vizite aprobate la Târgșor, deci 7 săptămâni până la sfârșitul proiectului. L-a început pe cont propriu și pentru fiecare săptămână are nevoie de 10 filme late, 16 cadre de film instant, benzină.

Asta înseamnă 10 filme late - 250 lei, 16 cadre film instant -160 lei, benzină - 70 lei - un total de aproximativ 500 lei pe săptămână.

Dacă v-ar plăcea să ajutați acest frumos proiect să se facă mare, primește materiale (filme, cadre film instant) și donații în contul IBAN RO74 CECE C001 9462 6651 8311, sau la o bere. Preferă a doua variantă și s-ar putea să o preferați și voi, pentru că e de un entuziasm molipsitor.
 
Pin It email