Pin It email

Moments of Youth: Toto Horvat

Toto face 18 ani anul ăsta. Au trecut 8 de când a fost protagonist în documentarul lui Alexander Nanau. Toto merge la școală, locuiește cu sora lui, Andreea, este într-o trupă de teatru, Playhood, iar de câteva luni s-a apucat de fotografie.

Când a participat cu Playhood prima oară la festivalul Ideo Ideis, lui Toto i-a venit ideea să se apuce de făcut poze. La a doua participare, în vara anului trecut, Adi Bulboacă i-a dat un Canon 5D Mark II. În șase luni, Toto a făcut peste 2.000 de poze. Cele mai multe în Ferentari, unde stă, la școala 136, unde învață, dar și-n alte locuri pe unde a ajuns cu trupa Playhood în ultimele luni. Cu trupa a jucat în două spectacole până acum, Povestiri din curtea școlii și Home, scrise de Ionuț Oprea, coordonatorul trupei, împreună cu membrii echipei. Lucrează acum la cel de-al treilea spectacol, Friday, ceea ce înseamnă că repetă cam 3 ore pe zi la Clubul de Educaƫie Alternativă din școlile 136 și 147 și uneori la Ionuț acasă. Despre poze, Toto spune că a învățat să facă singur, ajutat de Adi și de George Goliță, de la Policy Center for Roma and Minorities, „un om cu suflet mare”, după cum spune Toto.

„Super talent vizual, gândește în imagini, stofă de regizor. E rezistent, știe să-și negocieze opiniile. Hipersensibil, introvertit, low self esteem.(working on it) Punctual, avid de cunoaștere, spirit filantrop. Visează cu un ochi deschis, crede în valori. Ușor de manipulat, greu de dezamăgit.” spune despre Toto poate omul care îl știe cel mai bine, Ionuț Oprea, căruia puștii din trupă îi spun domnu', domnu' Ionuț, bossu' sau tati. 

***
Toto vrea să aibă și o expoziție curând, dacă reușește să strângă bani pentru asta. Îl poți urmări pe Facebook la pagina
Toto din Ferentari. Ca să vezi ce mai pregătește trupa Playhood, o poți urmări aici
Moments of Youth: Toto HorvatToto Horvat
Moments of Youth: Toto HorvatLoc de joacă printre blocurile din Ferentari
Moments of Youth: Toto Horvat
Moments of Youth: Toto Horvat„El e Coman, prietenul meu de o viață. Am observat că prin teatru, Coman își transmite toate problemele care îl frământă, și când ajunge pe scenă dă tot ce-i mai bun din el. Sau tot ce-i mai rău, depinde ce trebuie să joace.”
Moments of Youth: Toto HorvatTrupa Playhood la Divan
Moments of Youth: Toto Horvat„El este Habet are 14 ani este clasa a 9-a, îi place foarte mult să cânte și să facă teatru și el face parte din trupa de teatru Playhood.”
Moments of Youth: Toto HorvatPisică de Ferentari
Moments of Youth: Toto Horvat
Moments of Youth: Toto Horvat
Moments of Youth: Toto HorvatBondi Gabor, membru Playhood
Moments of Youth: Toto Horvat
Moments of Youth: Toto Horvat
Moments of Youth: Toto Horvat„El este Ionuț Fresh și e un prieten foarte bun. Îi place muzica, visul lui e să devină cântăreț pop. Eu îi doresc să ajungă super cunoscut și să se-ntoarcă în cartier ca să ajute copiii fără posibilități materiale să meargă la școală.”
Moments of Youth: Toto HorvatLoc de joacă printre blocurile din Ferentari
Moments of Youth: Toto HorvatPoza preferată a lui Toto din cele făcute de el până acum
Pin It email