Avanpremiere IX

Redacția | 20 Noi 2011

Opt defilări și patru videoclipuri de modă au adus primăvara la Muzeul de Artă Contemporană din București.

Înainte să se ocupe toate scaunele de la a noua ediție a evenimentului semestrial de modă Avanpremiere, iar aparatele de fotografiat să izbucnească în blițuri și declicuri, în sala unde se îmbrăcau modelele era o liniște de cafenea. Unele stăteau la machiat pe lângă standerele cu haine, altele treceau alene prin încăpere de parcă ce avea să urmeze era cel mult o repetiție.

Dar odată ce s-au stins luminile și invitații din rândurile din spate au început să se întindă în căutarea unei priveliști mai bune, totul a funcţionat cu repeziciunea și eficiența unui mecanism care pentru asta a fost făcut. Fetele dispăreau într-o ținută și apăreau în alta, cu alte tocuri de stăpânit și alte personaje de jucat, în timp ce Alin Gălăţescu, agitat și atent, avea grijă să nu le taie calea vreun fotograf de pe margine.

Au fost opt defilări - Agnes Toma, Rue des Trucs, Carmen Secăreanu, Iris Șerban, Teodora Baciu, Natalia Vasiliev, Silvia Șerban și A&S Negulescu - și patru filme scurte: Bianca Popp, Ioana Ciolacu, Sandra Chira și Alexandra Abraham.

Carmen Secăreanu - aplaudată intens la sfârșitul prezentării în ritm foarte lent - a făcut o colecție dedicată femeii mature, dominată de alb și negru. Debutul serii a fost Alexandra Abraham, care și-a prezentat colecția Formüla, cu care a absolvit anul trecut Universitatea de Arte din București.
Pin It email