Aida

Karin Budrugeac | 04 Apr 2012

Aida e în București de mai puțin de un an, din august 2011. Nu cunoaște încă orașul, pentru că nici nu iese mult. Se plictisește în cluburi, nu-i place să bea și nici să danseze.

De fapt, nu e că nu-mi place, dar nu știu să dansez. Mă rog, nu știu. Nu am încercat. Dar îmi place să mă uit la oameni.

După ce a participat la a doua ediţie a show-ului Next Top Model, au luat-o la agenția de modele MRA, de unde a plecat pentru că nu aveau grijă de ea. Nu îi făcuseră book și n-o trimiteau la castinguri. Din decembrie, de când e la Mandarina Models, are book și a apărut în Glamour (martie) și în Elle (aprilie). Acum e în China, unde merge la castinguri și shootinguri. Îmi place diferența dintre cultura lor și a noastră, am văzut oameni care chiar muncesc și nu se plâng, dar în același timp îmi displace că sunt foarte lenți.

Și-ar dori să fie mai înaltă, pentru că la cei 1.73m ai ei i-au spus unii că n-are cum s-ajungă prea departe. I se pare și că are sânii prea mari, ar vrea să fie mai androgină. Facem schimb?, îi zic. Aruncă un ochi și răspunde prompt: Sigur. Până la urmă, se declară mulțumită. Îmi place corpul meu, nu am nicio jenă. Se vede în fotografii.

Nu doarme noaptea, adoarme deseori după 6. Noaptea sunt prea inventivă, nu pot să dorm. Pierdem prea mult timp dormind, dacă aș putea să nu dorm deloc, câte n-aș face.

Au tuns-o scurt la Next Top Model și au vopsit-o blondă. O perioadă a fost aproape rasă în cap, cum apare și în fotografiile lui Oltin Dogaru pentru colecția de haine a Biancăi Popp. Acum are tot părul scurt, dar îi crește. Zice c-ar vrea să-l lase lung, îi e dor câteodată. Sau să-și facă dreaduri, ca prietenul ei. Dar, de fapt, o să se tundă din nou. Sau nu.

Nu prea le are cu hainele, a încercat o dată să meargă la shopping și zice c-a înnebunit de draci și de plictiseală. Mama ei îi cumpără haine. Ai ei stau în Târgoviște și se duce să-i vadă cam în fiecare weekend. Asta ca să-i liniștească: nu voiau s-o lase la facultate în București, pentru că sunt droguri și influențe.

A fost de vreo trei ori la cursurile facultății de turism la care se înscrisese, dar nu i-a plăcut. Ar vrea să dea la teatru, că i-a zis multă lume „de ce nu te duci la UNATC?”. Ar vrea să facă yoga sau balet, pentru că în copilărie a făcut puțin înot și balet și i-a plăcut. Speră ca în vară să facă poze sub apă, ăla ar fi shootingul ei preferat. Dar mai ales vrea să facă fotografii, cu oamenii ăia non frumoși, dar care îmi plac mie.

Aida Becheanu are 19 ani.

Citește și Aida în Thailanda.

Pin It email