Rue des Trucs

Gabriela Piţurlea | 12 Apr 2012

Dacă e vară, e și Barcelona.

De când au lansat Rue des Trucs în 2010, Simona Semen şi Alina Buzilă au arătat că se pricep la simplitate. Au propus haine în culori naturale, uşor de purtat, care îmbie la accesorizare, dar pot la fel de bine să funcţioneze ca un camuflaj.

Pentru primăvară-vară 2012, inspiraţia lor a fost Barcelona, cu marea, portul, străzile şi Gaudi al ei. Asta s-a tradus în coloristică – nisipiu, bej auriu, bleumarin, alb, griuri – şi în imprimeurile evocând mozaicul trencadís, care au animat detaliile.

Privită strict prin prisma hainelor, chiar dacă a mai flirtat cu transparenţe sau buzunare, Barcelona lui Rue des Trucs a părut cuminte, severă. Măriuca Teiu, într-o rochie bleumarin lungă şi fluidă, punctată de două dungi gaudiene care se prelingeau de la umeri până la talie, a fost cam singura pe care ţi-ai fi imaginat-o coborând de pe tocuri şi aruncând plicul cât colo, pentru o fugăreală prin nisipul Barcelonetei. Colierele făcute de Roxana Davidescu au amintit de exotismul şi imprevizibilitatea oraşului, live performance-ul lui Fănaş a adus vibraţia şi ritmul. Dar botinele închise la culoare şi plicurile masive au tăiat şi mai mult din elanul văratic.
Pin It email