Acesta nu este un joc

Redacția | 22 Noi 2012

O experienţă de realitate augmentată. Primii 30 intră în maşină. Atât.

Intri în pielea altor oameni cu existenţe din ce în ce mai riscante. Vei fi în maşină. Pe stradă. În pat. Vei fi tu, vei fi altcineva. Vei experimenta un transfer de identitate. Realitatea va fi dezgolită, strat cu strat, până vei ajunge la texturi sociale de la marginea legalităţii şi a autocontrolului.

Regizorul Ioana Păun visează să facă un astfel de performance de când a citit în Wired un articol despre niște ochelari testați de poliția braziliană pentru o depistare mai ușoară a infractorilor într-o mulțime. Purtându-i, ofițerii pot scana 400 de fețe pe secundă cu o microcameră încorporată în ochelari, care le permite apoi să confrunte informațiile cu cele din bazele de date ale poliției.

„Pornind de la asta și de la faptul că vreau să fac spectatorul să intre în realitatea altcuiva, am făcut proiectul ăsta,” spune Ioana. Performance-ul Acesta nu este un joc foloseşte tehnologii de telecomunicaţii experimentale şi a fost conceput de o echipă de artişti şi programatori (Andrei Cozlac, Ioana Păun, Ioana Lefter, Iustin Şurpănelu).

După ce se înscrie, spectatorul e sunat și i se spune când și unde să vină. Primește acolo un kit de realitate augmentată care, timp de maximum o oră și prin 3 locuri alese de organizatori, îi va crește percepția realității cu 20-50 la sută. „Construcția performance-ului este să te facă să lași jos barierele de control.”

Date și locuri:
Iași și București: decembrie
Cluj: ianuarie

Înscrieri la acestanuesteunjoc@gmail.com sau SMS la 0740.473.143. Acces gratuit în limita a 30 de locuri. Interzis minorilor.

Proiect finanţat de Administrația Fondului Cultural Naţional și produs de Ofensiva Generozităţii.
Pin It email