Amintiri din epoca de şcoală

Redacția | 20 Oct 2014

Despre poveștile și întrebările noastre care n-au loc în școli în care ce trebuie să-nvățăm ne reprezintă prea puțin. Despre tot ce simțim și tot ce gândim în instituții care ne vor, adesea, cuminți, dresați și supuși.

A cui este școala copiilor de ieri și de astăzi?
În ce instituții vrem să-nvățăm?
De ce ne e frică să greșim?


Amintiri din epoca de școală este un spectacol despre amintiri personale legate de universul școlii, despre reîntâlnirea cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Pentru că n-am dat răspunsul corect. Pentru c-am vorbit neîntrebați. 

Echipa:
Dramaturg: Mihaela Michailov
Regizor: Radu Apostol
Cu: Katia Pascariu și Alexandru Potocean
Muzica: Jak Neumann
Coregraf: Paul Dunca
Scenograf: Maria Mandea

Spectacolul pornește de la experiențele personale pe care echipa proiectului le-a avut în anii de școală, documentând și ficționalizând momente de confruntare cu profesori, părinți și colegi. Poveștile personale sunt însoțite de reflecții asupra sistemului de educație din România, care transformă școala într-un teritoriu al luptei pentru putere.

Spectacolul mai are 4 reprezentații la Teatrul de Comedie, Sala Nouă (Str. Sfânta Vineri nr. 11). După fiecare spectacol va avea loc o dezbatere cu publicul, moderată de echipa de creație și de reprezentanți ai ActiveWatch.

Program: 
- 21 octombrie, ora 19:00 (Premiera)
- 23 octombrie, ora 11:00
- 27 octombrie, ora 19:00
- 30 octombrie, ora 19:00

Intrarea este gratuită.

Pentru rezervări sunați la 0726218245 sau trimiteți un mail pe adresa vreauscoalamea@gmail.com

***
Spectacolul de teatru Amintiri din epoca de şcoală face parte din proiectul cu acelaşi nume, proiect care abordează tema educației contemporane din perspectiva amintirilor artiștilor implicați, precum și de libertatea de expresie din școală, modelul unor pedagogi importanți, teama de eșec, presiunea competiției, dezinteres și absenteism, teme de maximă importanță în dezbaterile despre educație.

Pe lângă spectacol, echipa proiectului realizează la Școala Grigorie Ghica Voievod un atelier de scriere creativă și joc teatral, atelier care are ca temă Școala de azi. Școala de mâine. Rezultatele atelierului vor fi publicate pe site-ul școlii și în cartea proiectului, Amintiri din epoca de școală.
Pin It email