Animation Worksheep, deadline înscrieri: 15 martie

Paul Petrache | 10 Mar 2013

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est organizează pentru a 3a oară Animation Worksheep, un atelier de film de animație pentru începători.

Dacă de 8 ani încoace te întrebi siderat ce-i cu oaia aia din fața cinema-ului Patria, probabil că nu ai nimerit unde trebuie. Dacă însă ai între 18 și 25 de ani și nu calci în afara zonei Verona-Scala când vine Anim'est-ul, află că deadline-ul pentru înscrierile la workshop-ul despre care foști participanți spun că e „cea mai tare experiență” pe care au avut-o vreodată, a fost prelungit până pe 15 martie.

Dragoș Ștefan, Dan Panaitescu și Sergiu Negulici sunt trei dintre cei mai activi animatori români, responsabili, printre altele, pentru animația din lung-metrajul multipremiat Crulic - drumul de dincolo (regia Anca Damian) și pentru mai multe spoturi importante. Ei vor fi lângă tine să îți arate pe bune ce înseamnă 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital sau 3D, iar scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu, împreună cu regizoarea Iulia Rugină (care susțin atelierul de scenaristică First Draft) te vor învăța să-ți dezvolți poveștile pentru scurt-metrajele pe care le vei realiza. Filmuțele foștilor participanți aici.

Deadline: 15 martie

Ce trebuie să faci: trimite un e-mail la workshop@estenest.ro, cu subject-ul ANIMATION WORKSHEEP. Anexează-ți CV-ul, o scrisoare de intenție și link-uri către animații sau artwork de grafică/design făcute de tine. Taxa de participare este 800 RON, iar dacă ești student ai parte de o reducere până la 500 RON. Asta include cazare, masă, training și folosirea resurselor hardware/software.

Animation Worksheep va avea loc între 4 și 21 aprilie, la Pensiunea Mistral 8 din Şimon-Bran.
Pin It email