Best of Pelicam la Bucureşti între 8 şi 10 iulie

Redacția | 06 Iul 2014

Cele mai bune cinci documentare de la Pelicam 2014 pot fi (re)văzute la cinema Elvira Popescu de marți până joi.

Program

- Marți, 8 iulie, ora 20Santra and the Talking Trees (Finlanda, 2013), urmat de My Name Is Salt (Elveția / India, 2013) 

Santra and the Talking Trees este câștigătorul secțiunii de scurtmetraje a Pelicam 2014, un film despre dificultatea și frumusețea de a-ți găsi propria casă, care combină animația și imagini de arhivă.  

My Name Is Salt este marele câștigător al festivalului și spune povestea celor 40.000 de familii din India care se mută opt luni pe an în deșert pentru a colecta sarea care le aduce singurul venit. O poveste simplă, pentru care nu e nevoie de multe cuvinte. O scurtă cronică.

- Miercuri, 9 iulie, ora 20: Au Bord du Monde (Franța, 2013)

Documentarul despre oamenii străzii din Paris al regizorului Claus Drexel este filmul pe care l-am ratat ta Tulcea. Regizorul a petrecut un an cu protagoniștii filmului și a pus pe ecran povestea lor pe fundalul unui Paris nocturn, frumos ca în cărțile poștale. De văzut neapărat. 

- Joi, 10 iulie, ora 19: Amazon Gold (SUA, 2012), urmat de Pipeline (Rusia / Germania/ Cehia, 2013) 

Amazon Gold este câștigătorul Green Film Network 2014, rețeaua internațională a festivalurilor de film de mediu.Povestit de Sissy Spacek și Herbie Hancock, câștigători ai premiilor Oscar, filmul este o poveste îngrijorătoare a unei călătorii clandestine în pădurea amazoniană.

Pipeline explorează legăturile dintre oamenii așezați de-a lungul unei conducte de gaz care pornește din vestul Siberiei și ajunge în Germania. A câștigat premiul cel mare la categoria Black Sea Docs și este propunerea Pelicam pentru Green Film Network Award 2015, ceea ce înseamnă că va fi proiectat în aproximativ 25 de țări din lume.
Pin It email